EU proposa la declaració de condemna del franquisme que no signà el PP

Esther L. Barceló: “Els valors de la II República, que hui commemorem, van ser assolats pel colp franquista”
14 abril 2014 01:00h
La imatge correspon a la proclamació de la II República el 14 de abril de 1931 a la madrilenya Porta del Sol.

RedactaVeu / València

La diputada d’EUPV en Les Corts, Esther López Barceló, ha explicat que aquesta declaració “s’ha hagut de convertir en iniciativa parlamentària, perquè el PP va ser incapaç de signar-la quan li ho vam demanar”, coincidint amb la commemoració del final de la Guerra Civil.

“Hui, 14 d’abril, aniversari de la proclamació de la II República, anunciem que aquesta declaració anirà al plenari de Les Corts com a Proposició No de Llei, i el PP haurà de votar a favor o en contra de condemnar el franquisme”.

López Barceló ha destacat: “En un moment d’emergència social tan greu com el que vivim, és important que recuperem els valors de democràcia i aprofundiment en els drets socials que representen els valors de la II República”.

La diputada d’esquerres ha afegit que “cal mantenir aquests valors per avançar cap a un nou procés constituent que torne la sobirania al poble i augmente la capacitat de participació ciutadana”.

Per a EUPV és, “per tant, imprescindible” que “denunciem i condemnem el colp d’estat i el règim franquista posterior” que acabà amb la República i els seus valors democràtics i de llibertat.


next