Diari La Veu del País Valencià
El ‘Bigotes’ assegura que va ser Camps qui va decidir contractar amb la Gürtel a València

VALÈNCIA. El capitost de Gürtel Álvaro Perez, el ‘Bigotes’, ha declarat aquest dijous en l’Audiència Nacional que tots els contractes que van ser adjudicats a l’empresa de Gürtel a València, Orange Market, es van fer per ordre de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps o amb el seu coneixement.

No obstant això, en la seua declaració davant el jutge del cas Gürtel, José de la Mata, ha volgut aclarir que per eixes adjudicacions no va haver-hi contrapartida, no van ser a canvi d’alguna cosa, segons han indicat a EFE fonts presents en la declaració, que s’ha estés tres hores.

Respecte als contractes pels quals ara s’investiga Camps, que declara divendres com a imputat, el ‘Bigotes’ ha comentat que l’expresident de la Generalitat li va dir que li donava el contracte de Fitur 2009 al novembre de 2008 quan anaven junts passejant prop de la casa de Camps.

El contingut de la declaració ha anat en la línia del que el responsable de la trama Gürtel en aquesta autonomia ja va manifestar fa un any en el judici pel finançament irregular del PPCV, quan va dir que Camps era el que li donava les instruccions a l’exsecretari general del partit Ricardo Costa per a adjudicar a Orange Market i facturar a altres empresaris “si volien cobrar”.

“És l’únic que podia fer-ho. Era el que em demanava el treball sempre perquè jo li plorava, era el meu amic en aquella època. Eecorde la famosa trucada en la qual em deia ‘amiguet de l’ànima…”, va explicar ‘el Bigotes’ durant la vista oral.

Álvaro Pérez ha arribat a l’Audiència Nacional aquest matí a bord d’un furgó policial procedent de la presó de Valdemoro (Madrid), on es troba complint condemna de 18 anys de presó per dos procediments judicials: els contractes del País Valencià per a Fitur i el finançament irregular del PPCV.

Dues persones assenyalen Camps

‘El Bigotes’ és la segona persona que aquesta setmana ha assenyalat Camps davant el jutge De la Mata. Dilluns passat, va ser Costa qui va ratificar el que ja va dir en l’esmentat judici, quan va assegurar que va ser el seu antic cap i expresident valencià qui va decidir contractar amb Orange Market per a organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008.

Això sí, Costa va subratllar que no sap si la Generalitat també contractava amb la trama Gürtel, ja que ell era dirigent del partit i no de l’Administració pública, si bé fonts jurídiques van confirmar que la Generalitat de Camps sí que va adjudicar a Orange Market.

Però ‘el Bigotes’ no solament ha assenyalat Camps aquesta setmana respecte a l’autorització dels contractes a la Gürtel, sinó que ha implicat, en una carta enviada al Jutjat d’Instrucció número 17 de València, l’exconseller i portaveu del PPCV en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, en relació al finançament del partit i en les adjudicacions a empreses per a la construcció del circuit de la Fórmula 1 a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa