Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans portarà a la Fiscalia el carril bici de l’avinguda del Regne de València

VALÈNCIA. El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha anunciat que el seu grup portarà a la Fiscalia el procediment per a la construcció del carril bici en l’avinguda del Regne de València per una presumpta prevaricació.

En declaracions als periodistes abans del ple, Giner ha dit que Cs està “a favor del carril bici, la sostenibilitat, les polítiques verdes i la cerca d’alternativa a les energies dels cotxes”, però que no li agrada “com s’estan fent les coses i com s’està executant” la política de mobilitat i de creació de carrils bici a la ciutat, ni tampoc “com s’ha procedit en el procés participatiu”.

“Per això, en el cas del carril bici de Regne de València, que a més ja hem dit que no ens sembla seriós com s’ha procedit en el procés participatiu, anunciem que portarem el tema a la Fiscalia perquè considerem que hi ha una presumpta prevaricació en el procediment”, ha afegit.

El responsable de Cs ha recordat que en la recent comissió d’urbanisme del consistori aquest partit va presentar “quatre mocions per a revertir tres carrils bici” i “perquè s’estudiaren alternatives al del carrer Colón” i ha considerat respecte al de Regne de València que “no és seriós com s’ha procedit en el procés participatiu”.

El secretari del grup municipal, Emilio Orts, ha explicat que han advertit que “existeixen certs indicis que poden correspondre a una presumpta prevaricació” per part del regidor de Mobilitat, Giusseppe Grezzi, “a l’hora d’emetre la resolució per a la construcció dels carrils bici en Regne de València”. Així, ha detallat que falta l’emissió d’un informe per part de la Policia Local sobre seguretat viària i que la comissió tècnica de Patrimoni no va emetre un vot favorable i “únicament es va quedar assabentada per la possible ocultació del servei de mobilitat de Grezzi pel que fa a l’espai protegit” que suposa eixa avinguda. “Posarem aquestos fets en coneixement del Ministeri Fiscal perquè avalue si existeix prevaricació”, ha afegit.

Preguntat per eixa decisió abans de presidir el ple, l’alcalde, Joan Ribó, ha manifestat que “estan en el seu dret” però ha recordat que tenen tantes denúncies en la Fiscalia que ha “perdut el compte” i que l'”afició” a presentar denúncies és “elevada” però que, fins ara, “el rendiment és zero”.

Comparteix

Icona de pantalla completa