Diari La Veu del País Valencià
La ministra d’Hisenda s’entrevistarà amb Puig i els agents socials en febrer

VALÈNCIA. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’entrevistarà amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i agents socials valencians a mitjan febrer a València, segons ha informat el president durant la seua compareixença a les Corts. Puig ha fet aquest anunci al mateix tems que ha tornat a exigir al govern espanyol la convocatòria de la comissió per a la negociació política de la reforma del sistema de finançament autonòmic i la condonació del deute regional derivada de l’infrafinançament. En la seua resposta parlamentària a una pregunta formulada pel portaveu de Compromís, Fran Ferri, Puig ha explicat que ha remés sengles cartes a les ministres d’Hisenda i Economia amb totes dues reivindicacions.

Al seu parer, “és inajornable” la convocatòria del grup per a la negociació d’un nou model de finançament autonòmic, un assumpte en el qual s’ha de garantir l'”avanç”. En aquest sentit, Puig ha afirmat que s’ha “fet una gran pedagogia enfront d’altres dirigents autonòmics del PPCV que asseguren haver fet ‘els deures’ i que s’oposen a la mutualització del deute valencià”. En la seua carta a la ministra d’Economia, Puig ha explicat “per què és de justícia assumir la part del deute que es deriva de l’infrafinançament”.

Així mateix, el president ha relatat que recentment ha preguntat quantes cartes va remetre al govern espanyol l’anterior executiu autonòmic: “Va haver-hi poques, i la majoria per a convidar a festes”. “Ningú –del PP– es va atrevir a dir mai res sobre el finançament, excepte Rus, i el van tirar, com va admetre ell mateix recentment. Vostés –al PP– mai han fet res, sempre han sigut submisos a Gènova”. Aquesta part del debat parlamentari ha patit diverses interrupcions a causa de converses creuades que el president de la Cambra, Enric Morera, ha censurat.

Conclosa la intervenció de Puig, la portaveu del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat que constara en el diari de sessions que la diputada de Compromís Mireia Mollà li havia dit “pallassa”, un fet que aquesta ha negat: “He comentat als meus companys que ja anava a fer una pallassada”.

Morera ha assegurat que no havia sentit aquest suposat insult: “Des de la presidència de les Corts ja tenim suficient amb atendre l’orador, no podem seguir les converses creuades que tenen vostés”.

Comparteix

Icona de pantalla completa