Diari La Veu del País Valencià
El govern de la Nau dona el tret d’eixida al Pla del Cabanyal i a l’Ordenança de Mobilitat

VALÈNCIA. El ple de l’Ajuntament de València ha donat el vistiplau a dos de les promeses del govern de la Nau quan només queden quatre mesos per a les pròximes eleccions municipals. Així, amb els vots del govern municipal (Compromís, PSPV i València en Comú) s’ha aprovat el nou Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC) i l’Ordenança de Mobilitat.

En el cas del PEC, la proposta també ha comptat amb l’aprovació de Ciutadans i els vots en contra del PP i la regidora no adscrita, María Dolores Jiménez. Pel que fa a l’ordenança que regularà l’ús dels patinets i bicicletes a la ciutat, tota l’oposició (PP, Cs i la regidora no adscrita) ha votat en contra.

Ara i després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, començarà el període d’exposició pública de les dos normatives. En el cas de l’Ordenança de Mobilitat, la fase d’informació pública es perllongarà durant 30 dies per a després procedir a l’aprovació definitiva del text en el ple municipal. Pel que fa al Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC), el període durarà 45 dies i, previsiblement, en el ple municipal d’abril s’aprovarà provisionalment aquest projecte que haurà de traslladar-se posteriorment a la Generalitat per a la seua ratificació.

Crítiques al PEC

Durant el debat plenari, ha intervingut una representant de l’associació Cabanyal Reviu, un grup de veïns i veïnes del barri lligat al projecte d’horts comunitaris i autogestionats del Cabanyal-Horta i a altres associacions. Així, han indicat els punts del pla urbanístic amb els quals no es troben d’acord perquè no recullen els valors inicials de les seues reivindicacions.

“Considerem que aquest pla posa la catifa roja a la turistificació, que deshumanitza l’entorn, les relacions emocionals i, per descomptat, també les seues cases, tractades com una forma de guanyar diners”, han expressat des d’aquest col·lectiu. “El model urbanístic del PEC podria potenciar encara més l’especulació urbanística i posar en perill la identitat i les formes de vida del barri”, ha continuat la portaveu, qui ha indicat que el projecte “provocarà una pèrdua del teixit social i la desaparició d’espais col·lectius amb arrelament en el barri”.

Comparteix

Icona de pantalla completa