Diari La Veu del País Valencià
Agricultura aprova el reglament per a distingir l’all tendre amb el segell de qualitat

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha aprovat la reglamentació de qualitat de l’all tendre per a la seua distinció amb la marca de qualitat Comunitat Valenciana (CV). D’aquesta manera es dona resposta a una iniciativa impulsada per diversos operadors agroalimentaris, que sol·licitaven aquest reconeixement fonamentat en les característiques i la qualitat del producte, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La reglamentació, que pot consultar-se al Diari Oficial de la Generalitat, descriu els requisits i controls per a aconseguir la diferenciació del producte davant el consumidor, tant per les seues especials característiques de qualitat com per les seues condicions de producció i condicionament. Només podran identificar-se amb la marca CV les varietats Cama Llarga i Cama Curta i, per a poder ser identificat com a tal, l’all tendre haurà de complir amb els següents requisits: tindre un bulb incipient de 0,8 cm i 1,5 cm de gruix abans de començar a estar marcades les dents, amb les arrels incloses i una tija i fulles verdes entre 7 cm i 25 cm de llarg; estar sencer, i no tindre imperfeccions.

Així mateix, la seua neteja es desenvoluparà amb aigua sense cap mena de contaminació. Durant aquest procés s’eliminaran les primeres túniques deixant l’all blanc o amb la tonalitat característica de l’espècie, però sense restes de terra ni elements estranys. Els alls emparats tindran un calibre mínim de bulb de 8 mm i una longitud entre bulb i fulles de 70 mm. A més, hauran de seguir-se determinades pràctiques de cultiu, envasament i etiquetatge fixades en la reglamentació.

La reglamentació també recull un règim de control intern de la producció, efectuat pels mateixos operadors autoritzats per a l’ús de la marca de qualitat CV All Tendre i un altre extern, a més del control oficial de la conselleria. Al País Valencià existeixen 335 hectàrees dedicades al cultiu de l’all tendre, de les quals al voltant del 50% es concentren a la comarca de la Costera.

Comparteix

Icona de pantalla completa