Diari La Veu del País Valencià
El PSPV denuncia la supressió de línies en valencià
RedactaVeu / València

Vicenta Crespo preguntarà a la consellera d’Educació “per a què està l’article sisè de l’Estatut”, que fa referència al fet que la Generalitat garantirà l’ús normal i oficial de les dues llengües oficials, i adoptarà les mesures necessàries per a assegurar el seu coneixement perquè, segons ha manifestat, “el servilisme amb el que diu i fa Madrid ha arribat a un punt escandalós”, que es plasma en la marginació al valencià en el nou arranjament escolar”.

“La consellera, en eixa obsessió que té a ser la primera a portar endavant la LOMQE de Wert, pren la decisió de suprimir línies en valencià, en contra de l’informe de la inspecció educativa, com s’ha fet en el col·legi de Castelló de la Ribera i del Poble Nou de Benitatxell, on se suprimeixen les dues úniques línies existents d’ensenyament en valencià”, ha manifestat la diputada, qui ha assegurat que “amb decisions tan poc encertades ni justificades, la conselleria també va obviar els informes del consell escolar i, el que és més greu, la demanda existent de pares i mares que volen matricular els seus fills en la línia d’ensenyament en valencià”.

Per tot açò, des del PSPV preguntaran a la màxima responsable de la nova planificació educativa perquè explique per a què està l’article sisè de l’Estatut que al punt segon especifica clarament: “L’idioma valencià és l’oficial de la comunitat, igual que el castellà que és l’idioma oficial de l’Estat. Tots tenen el dret a conèixer-lo i a usar-lo i a rebre ensenyament en valencià”. Així mateix, també s’ha referit a l’article quart que estableix que ningú podrà ser discriminat per raó de llengua. “Per tant -ha considerat-, l’actitud de supressió de línies d’ensenyament en valencià de la conselleria està una vegada més discriminant centenars de famílies valencianes que volen matricular els seus fills en la línia en valencià”.

Escalada d’atacs contra el valencià

Per aquests motius, la portaveu socialista de Política Lingüística ha destacat que “estem assistint a una escalada d’atacs contra el valencià” al mateix temps que ha alertat que “no seria d’estranyar que més d’un centre demanara un canvi de línia per a poder mantenir les dues que tenen en aquests moments perquè segons les paraules de la consellera mai suprimirà una línia en castellà perquè la LOMQE obliga a mantenir-la siga quina siga la matrícula”.

Finalment, Vicenta Crespo ha considerat “intolerable que des de la conselleria s’estiga condemnant a mort una de les dues llengües oficials i el PP es dedique a posar pedres en el camí a una llei socialista que ha complit 30 anys i que tenia com a propòsit normalitzar l’ús i l’ensenyament del valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa