Diari La Veu del País Valencià
L’Associació Brúfol alerta que quasi un centenar de xiquets es poden quedar sense vivenda amb el nou Pla del Cabanyal

L’Associació Brúfol, entitat especialitzada a treballar amb famílies en situació vulnerable del barri del Cabanyal de València, ha advertit que “al voltant d’un centenar de xiquets i xiquetes es podrien quedar sense casa amb el nou Pla Especial del Cabanyal” com a conseqüència de l’enderrocament del Bloc Portuaris. Així ho ha manifestat l’associació en un comunicat en què s’indica que entre 70 i 80 famílies amb fills i filles en situació de desigualtat socioeconòmica resideixen des de fa més de 10 anys en aquest edifici, ocupant en la majoria dels casos habitatges de l’EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl), del Pla Cabanyal-Canyamelar (empresa pública de gestió patrimonial) i del mateix Ajuntament de València.

En eixe sentit, des d’aquesta entitat demanen que s’incloga en el pla el nombre concret de vivendes socials destinades als col·lectius vulnerables, ja que l’actual esborrany planteja 288 vivendes per a persones majors de 65 anys, menors de 35 anys i col·lectius vulnerables. “Volem que se’ns especifique quantes vivendes es destinaran a col·lectius vulnerables, que quede clar des del minut u quantes són”, ha indicat Robert Martínez, membre de l’Associació Brúfol, a Diari La Veu.

Des de l’entitat fan referència a un informe redactat per la Regidoria d’Educació del consistori valencià que reflecteix que aquestos menors “han de continuar vivint en el barri per a poder mantindre els processos educatius iniciats a les seues escoles”. Per aquest motiu, l’associació ha reclamat una “solució d’habitabilitat en el barri del Cabanyal per a totes les famílies amb els seus fills degudament escolaritzats per a poder continuar treballant amb ells en la línia que defensa la mateixa Regidoria d’Educació”.

Així mateix, han demanat que es done “la possibilitat d’acollir-se al decret de 2015 de l’EVHA a les famílies que ocupen habitatges públics des d’abans del 2015 perquè no es desarrelen ni queden abocades a una situació de sense llar”. El portaveu de l’entitat, Robert Martínez, ha subratllat que es vol que “aquestes famílies tinguen seguretat jurídica” i “no acaben al carrer”, tot i que recorda que estan molt agraïts amb les col·laboracions que té l’Associació Brúfol amb la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Projecte Cabanyal Horta

Al mateix temps, el comunicat de l’associació també recull el seu desacord davant el fet que la “solució per al Bloc Portuaris siga construir dos blocs d’edificis damunt dels horts comunitaris del projecte Cabanyal Horta, d’alt arrelament en el barri i que col·laboren de manera setmanal amb centres escolars del Districte Marítim”. El barri “emmalalteix de projectes de cohesió entre la comunitat veïnal”, per la qual cosa l’associació considera que “eliminar el treball de tants anys per no buscar una altra ubicació és un greu error que encara s’està a temps d’esmenar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa