Els rellotges d'Otos i l'art mediambiental de Carrícola, distingits per la Diputació pel foment de la cultura

Municipis com Silla, Alzira, Paiporta, Castelló de la Ribera, Titaigües, Olocau i Alzira reben diferents guardons de la corporació per l'oferta cultural
/ València
29 gener 2019 01:00h

L'àrea de Cultura de la Diputació de València, a proposta dels diferents serveis que la componen, atorgarà a partir d'aquesta setmana diferents Reconeixements de la Cultura 2019 a aquells ajuntaments que han sigut valorats per les comissions tècniques de cada servei com a especialment proactius en el desenvolupament dels programes culturals de la corporació. Així, començant pel reconeixement que dijous es farà a Silla (l'Horta Sud), fins a un total de huit ajuntaments tindran aquesta menció que busca visibilitzar públicament els esforços municipals en matèria cultural.

Al llarg de les pròximes setmanes, altres municipis com Carrícola i Otos (la Vall d'Albaida), el 2 de febrer; Paiporta (l'Horta Oest), el 6 de febrer; Castelló de la Ribera (la Ribera Alta), el 8 de febrer, i Titaigües (la Serrania), el 9 de febrer, veuran reconeguts també els seus esforços en matèria cultural. Finalitzaran el lliurament d'aquestos guardons culturals durant la segona quinzena de febrer els municipis d'Alzira (la Ribera Alta), a proposta de la Institució Alfons el Magnànim, i Olocau (el Camp de Túria), a proposta del Museu de Prehistòria.

En tots els casos, els veïns podran assistir als actes de reconeixement que tindran lloc a cada municipi i que estaran oberts amb un acompanyament musical, ha indicat la Diputació en un comunicat. Els representants dels ajuntaments rebran una figura dissenyada per l'artista Artur Heras.

Reconeixement a Silla

L'agència AVIVA de Silla serà la primera a rebre el seu Reconeixement de la Cultura el pròxim dimecres 30 de gener, a les 19.30 hores, al Centre Cultural Carmen Valero. La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha volgut reconéixer el treball d'AVIVA en el foment del valencià, especialment per la campanya Valencià per la igualtat, impulsada pel servei de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Silla, encapçalada per Empar Minguet, amb l'objectiu de modificar la forma d'expressar-se en l'administració per tal d'emprar un llenguatge inclusiu.

Al lliurament del guardó assistiran el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la cap de Normalització, Immaculada Cerdà. L'acte comptarà amb l'actuació de Sis Veus, amb el darrer espectacle del grup, Els dies i les dones.

Carrícola i Otos: un singular patrimoni artístic i cultural

El Servei de Promoció Cultural, per la seua banda, premiarà el treball dels ajuntaments d'Otos i de Carrícola amb una cerimònia a les Antigues Escoles de Carrícola el dissabte 2 de febrer, a les 19.30 hores. Amb aquest guardó es pretén premiar la Ruta dels Rellotges d'Otos, la qual no ha parat de créixer des que es va posar en marxa i que, en l'actualitat, ja compta amb més de 30 rellotges de sol dissenyats per artistes com Arcadi Blasco, Rafael Armengol, Manuel Boix, Toni Miró, Andreu Alfaro, Artur Heras, Elisa Martí o Rafael Amorós. Un gran esforç per part de l'Ajuntament, que ha convertit Otos en una visita imprescindible per a amants de l'art i la gnomònica.

Per la seua banda, també s'ha volgut valorar el projecte d'espai d'art mediambiental de Carrícola Biodivers, que es va concebre com un punt d'encontre de reflexió i propostes creatives i que demostra la capacitat de la cultura per vertebrar, integrar i promoure les transformacions socials necessàries per a anar cap a un món més sostenible, integrador i equitatiu. L'acte de lliurament comptarà amb les actuacions de La Morralla i Cashalada, així com amb un correfoc pels carrers d'Otos a partir de les 23.30 hores, a càrrec dels Dimonis de l'Avern.

next