Diari La Veu del País Valencià
Compromís esmena la Llei del Joc per a prohibir la instal·lació de noves màquines d’apostes als bars

El grup parlamentari Compromís va registrar aquest dilluns a les Corts huit esmenes al projecte de la Llei del Joc. Segons explica el diputat de Compromís Jordi Juan, “la valoració global del nostre grup respecte d’aquesta llei és molt positiva perquè ens trobàvem amb una legislació sobre aquesta matèria molt antiga, que s’havia quedat obsoleta davant la nova realitat social i tecnològica del joc”. “Amb el nou text s’afronten els reptes sobre el joc a què ens enfrontem actualment; així i tot, hem tractat d’aportar algunes millores molt concretes al text”, afegeix el diputat.

Juan ha assenyalat que les esmenes del seu grup tenen com a principal objectiu aprofundir en la protecció de l’addicció al joc dels joves i els altres grups de població més vulnerables. En eixe sentit, destaca l’esmena per a prohibir la instal·lació de noves màquines d’apostes en bars i altres establiments que no siguen expressament de joc. Així mateix, les esmenes de Compromís plantegen també que les màquines de joc i apostes ubicades en establiments diferents dels salons de joc i locals específics d’apostes hagen d’incorporar un dispositiu d’activació com el que tenen les màquines de tabac per tal d’impedir l’accés a menors de 18 anys.

Una altra esmena destacada, que va nàixer a proposta de l’alcalde de València, Joan Ribó, és la que estableix que els ajuntaments puguen decretar zones saturades d’establiments de joc o d’especial protecció de població vulnerable, en les quals no podran donar-se noves llicències a aquest tipus d’activitat.

Aquestes esmenes també proposen incorporar en la llei una distància mínima de 250 metres dels establiments de joc als centres escolars, de 1.000 metres entre locals específics d’apostes i salons recreatius i salons de joc, de 1.200 metres entre sales de bingo i de 4.000 metres entre casinos de joc. Així mateix, s’introdueix que les màquines de joc i apostes hagen de comptar amb un cartell informatiu sobre els perills del joc i els llocs on acudir per a tractar la possible addicció.

Finalment, Compromís afegeix en la llei la necessitat que la Conselleria de Sanitat elabore periòdicament, en col·laboració amb la Conselleria d’Hisenda, una estratègia de prevenció de la ludopatia i d’actuació davant l’addicció al joc.

Comparteix

Icona de pantalla completa