Diari La Veu del País Valencià
‘El Bigotes’ implica González Pons en el finançament del PPCV: Era una de les persones que manava

Qui va ser gerent de l’empresa Orange Market, Álvaro Pérez ‘el Bigotes’, ha implicat l’exconseller i portaveu del PP en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, en relació amb el finançament del PPCV i en les adjudicacions a empreses per a la construcció del circuit de la Fórmula 1 a València: “Era una altra de les persones amb autoritat per a manar”.

Així consta en un escrit a què ha tingut accés Europa Press i que ha sigut presentat aquest mateix dilluns per la defensa d”el Bigotes’ en el jutjat d’instrucció número 17 de València, que investiga la construcció del circuit urbà de F1 després que Pérez haja comparegut voluntàriament com a testimoni dues vegades en aquesta causa. L’escrit, però, va ser redactat el passat 30 de novembre.

En la carta, Pérez, que està empresonat a Valdemoro, es lamenta que la instructora no va recollir alguns aclariments i en va retallar d’altres sobre la seua primera declaració en relació “amb el finançament del PP, l’emissió de factures, ordres donades per al seu pagament i polítics implicats a més del senyor [Francisco] Camps” i precisa que ha pogut comprovar que “mai” s’ha recollit la seua referència a González Pons.

“Vaig dir que respecte als temes de finançament i a la participació en la Fórmula 1 era una altra de les persones amb autoritat per a manar, de les quals el senyor Camps estava assabentat del dia a dia de la gestió de la contractació, de les adjudicacions i tot allò relacionat amb el circuit”, igual que els exvicepresidents del Consell Vicente Rambla, Juan Cotino i Gerardo Camps.

Segons assenyala Álvaro Pérez en aquest escrit, “qualsevol d’aquestes persones tenia autoritat, veu i vot per a decidir amb el senyor Camps qui havia de ser beneficiari de totes les adjudicacions”. A més, assegura que “tots aquestos informaven i tots tenien a qui realitzar les adjudicacions relacionades amb el circuit, igual que qualsevol altre extrem de la mateixa comunitat autònoma, com és el tema d’emissió de factures per a sufragar de forma il·legal les campanyes a través d’empresaris, extrem que controlava i dirigia el senyor Rambla per instrucció i delegació directa del senyor Camps”.

‘El Bigotes’, que lamenta la “peripècia” de 23 dies en els trasllats a la presó per a prestar declaració voluntària i remarca que presenta l’escrit per a evitar “males interpretacions” i haver de tornar a ser enviat al jutjat de València, nega també haver tingut accés a les declaracions íntegres del número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, en aquesta causa, per les quals se li podrien obrir diligències per presumptes delictes de revelació de secrets.

Es dona la circumstància que Francisco Camps ha sigut citat a declarar aquesta mateixa setmana, el 30 de gener, en qualitat d’investigat davant el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata per a respondre pel contracte adjudicat a Orange Market, empresa de la trama Gürtel, per a la instal·lació de l’estand valencià en l’edició de Fitur de 2009. Així mateix, aquesta setmana està prevista la declaració d’Álvaro Pérez.

Camps està investigat en l’Audiència Nacional en la peça número 5 del cas Gürtel des del passat 17 de desembre pels presumptes delictes de prevaricació administrativa i frau a l’administració. Aquest dilluns va declarar l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa, qui va assenyalar l’excap del Consell com la persona que va ordenar emetre factures falses per a contractar amb Orange Market.

Comparteix

Icona de pantalla completa