Diari La Veu del País Valencià
Pablo Crespo nega la seua vinculació amb Orange Market i assegura que a penes coneixia Camps

El número 2 de la trama Gürtel, Pablo Crespo, ha afirmat aquest dilluns davant el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata que no va tindre res a veure amb l’adjudicació a Orange Market de l’expositor de Fitur de la Generalitat en 2009 i que, de fet, a penes coneixia l’aleshores president Francisco Camps.

Segons han informat a Europa Press fonts jurídiques, Crespo, citat en qualitat d’investigat, ha explicat que només havia coincidit amb Camps en les noces de qui fóra màxim responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’.

En un poc menys d’una hora, Crespo, que ha acudit traslladat en furgó des de la presó, on compleix condemna per l’època 1 de Gürtel, ha respost a la Fiscalia Anticorrupció en relació amb la presumpta participació de Camps en l’adjudicació d’aquell contracte a l’empresa de la trama.

Segons ha afirmat, fins a l’any 2008 es fiava del ‘Bigotes’ quan li deia que era molt amic de Camps, extrem que ara qüestiona argumentant que en tota la instrucció del cas Gürtel “només” constaven dos enregistraments telefònics entre tots dos.

En tot cas, ha apuntat que ni les adjudicacions ni les condicions les fixaven les empreses, sinó l’Administració, que establia, per exemple, el fraccionament dels pagaments i les adjudicatàries es veien “obligades” a acceptar-lo.

Altres testimonis

A més de Crespo, han declarat en qualitat de testimonis l’excap de premsa de Camps, Nuria Romeral, i l’exresponsable de vendes de la Ciutat de les Arts i les Ciències Alicia Verdú. Ambdues han assenyalat que no coneixien les adjudicacions ni tenien cap responsabilitat en aquestes.

Al matí havia prestat declaració l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, qui s’ha ratificat en el que ja va apuntar en el judici sobre el finançament il·legal del partit: que era Camps qui ordenava les contractacions amb les empreses de Gürtel.

Comparteix

Icona de pantalla completa