Les pèrgoles fotovoltaiques ja il·luminen el jardí de Morvedre de València

Les plaques solars donen energia per a l'enllumenat, el reg i els carregadors de bicicletes elèctriques
/ València
28 gener 2019 18:01h
Aquesta instal·lació permetrà estalviar 2.644.42 kg en emissions de CO2. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha finalitzat la instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques al jardí de Morvedre, que proveiran de subministrament elèctric la seua totalitat. Les plaques solars donaran energia per a l'enllumenat, el reg i els carregadors de bicicletes elèctriques que s'han instal·lat en les dos zones d'aparcament per a bicicletes que hi ha dins del jardí. A més, aquestes infraestructures donaran ombra a les dos zones de grades situades al jardí, on hi ha un àgora utilitzada pel veïnat, i que actualment estan descobertes.

Així ho ha anunciat el regidor de Govern Interior del consistori valencià, Sergi Campillo, qui ha assenyalat que, "per primera vegada, l'Ajuntament de València ha dotat de pèrgoles fotovoltaiques un jardí de la ciutat, un projecte innovador proposat per la ciutadania als pressupostos participatius". El jardí, situat entre els carrers de Sagunt, Bilbao, Filòleg Sanelo i l'Argenter Suárez, ha afrontat una sèrie d'obres i treballs durant uns mesos per a dur endavant aquesta instal·lació i ja està completament obert a la ciutadania. 

Es tracta d'un projecte dels pressupostos participatius de 2016 i ha comptat amb un pressupost de 110.000 euros. La potència instal·lada total del camp de panells fotovoltaic és de 6 kW i la producció anual total esperada és de 5.876,50 kWh a l'any, suficient per a proveir les necessitats del jardí i per a estalviar 2.644.42 kg en emissions de CO2

Es tracta d'un projecte dels pressupostos participatius de 2016. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 

El regidor ha recordat que la instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques és un projecte "innovador, que es fa per primera vegada a la ciutat". A més, ha indicat que les pèrgoles donaran ombra a la part central del jardí i produiran energia, la qual cosa "ens permetrà abaixar el consum energètic respecte al contracte d'energia de l'Ajuntament de València". També s'ha instal·lat un panell informatiu al jardí que permet conéixer, en temps real, la producció fotovoltaica, l'estalvi energètic i els consums de la instal·lació.

Així mateix, Campillo ha indicat que, "amb la instal·lació d'aquestes cinc pèrgoles fotovoltaiques, València avança cap a la sostenibilitat, el respecte al nostre planeta i la conscienciació sobre la lluita contra el canvi climàtic". L'edil ha puntualitzat que es tracta d'un projecte votat als pressupostos participatius, el qual "denota l'interés creixent dels veïns i veïnes per fer de València una ciutat sostenible que fomenta la recuperació dels espais públics per a les persones i lluita contra el deteriorament del nostre medi ambient".

També s'ha instal·lat un panell informatiu al jardí que permet conéixer, en temps real, la producció fotovoltaica, l'estalvi energètic i els consums de la instal·lació. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
next