Diari La Veu del País Valencià
Els Concerts de la Marina de València dupliquen l’oferta en el seu tercer cicle

Aquest dissabte comença un nou cicle de concerts a la Pèrgola de la Marina de València que s’allargarà fins a maig. En aquesta tercera edició es duplica l’oferta de concerts amb més de quaranta propostes musicals de grups locals i també internacionals, que tindran lloc cada dissabte d’11.30h a 14.30h. Els Concerts de la Marina volen posar en valor “els millors talents locals”, que s’uniran a destacats grups internacionals i estatals per a convertir cada concert en una experiència musical “única i irrepetible” en l’enclavament modernista del front marítim. Entre els noms valencians destaquen Pau Alabajos, Tardor, Els Jóvens i Senior i el Cor Brutal, entre d’altres.

A més, la presència de dones serà una constant cada cap de setmana en l’escenari de la Pèrgola, la qual cosa constitueix “un reflex de la nodrida i rica oferta musical amb accent femení” que podem trobar en l’actualitat. El cartell de la Pèrgola comptarà amb grups internacionals, com ara Cloud Nothings, Screaming Females i Bestia Bebé, que s’uneixen a destacats noms del panorama independent estatal, com ara Saïm, Apartametos Acapvlco, Luís Brea, Joana Serrat, Vancouvers, Joan Colomo i Terrier. A més, no faltarà la nota valenciana, representada per Cuello, Alberto Montero, Modelo de Respuesta Polar, Fru Katinka, Inèrcia i Gem.

Durant la presentació del cartell, Ramón Marrades, director estratègic de la Marina, ha destacat que “a través de la música es vol reivindicar l’espai públic de la Marina”, així mateix ha indicat que “fa un any no ens imaginàvem l’acollida” que ha tingut. De fet, l’any passat els Concerts de la Marina van rebre més de 18.000 espectadors. A més, Marrades ha explicat que es tracta d’actuacions gratuïtes que se celebraran al migdia, la qual cosa aprofundeix en la voluntat de fomentar “un oci diürn i compatible amb el descans” i adreçades a tot tipus de públic, des dels més joves fins al familiar.

Marrades també ha indicat que fa tres anys només el 30% del veïnat de València havia passat per la Marina i que, ara, almenys un 60% de la població de la ciutat ja l’ha visitada. El cicle de concerts està patrocinat per Cervezas Alhambra i també col·laboraran marques com ara Vermell Vermut, Zummo Living Culture i Komba (empresa de tallers d’animació educatius per als més menuts).

Comparteix

Icona de pantalla completa