Diari La Veu del País Valencià
L’AVL ha destinat 300.000 € al teatre, la música i l’audiovisual en valencià
RedactaVeu / València

En aquest període l’AVL ha participat directament, o en col·laboració amb altres institucions i entitats, en desenes de projectes destinats a fomentar la llengua entre els ciutadans valencians, als quals ha destinat al voltant de 300.000 euros.

En l’àmbit musical, l’Acadèmia ha dut a terme produccions pròpies i alienes, concerts, edicions i presentacions de llibres i còmics dedicats a la música valenciana i en valencià, així com diversos treballs d’investigació.

Interessant ha sigut la tasca vinculada al teatre, des de produccions pròpies com ara La filla del rei barbut o Eiximenis, el viatger de les mil paraules, fins a premis literaris, estudis, publicacions, jornades i circuits teatrals.

En l’apartat audiovisual, la relació de treballs i projectes ha sigut molt nombrosa, i destaquen sobretot els documentals sobre els grans escriptors valencians, fruit del conveni firmat amb la Radiotelevisió Valenciana.

En aquest àmbit, l’AVL ha col·laborat amb produccions, documentals i programes de televisió destinats al foment de la llengua, però també a la promoció i difusió de festivals, cinema en valencià, estudis, publicacions i jornades.

Comparteix

Icona de pantalla completa