Diari La Veu del País Valencià
Rus assegura que a la Diputació de València o hi ha hagut mai cap trama de comissions

L’expresident de la Diputació de València, del PP provincial i exalcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, ha subratllat aquest dilluns que ell no va tindre “coneixement” que en la corporació provincial hi haguera “una trama de corrupció” ni de “cobrament de comissions”. “Una cosa és que hi haguera un senyor que ficara la mà on no tocara o que demanara alguna cosa per a ell, però en la Diputació no hi ha hagut mai cap trama de comissions. Això ho garantisc”, ha remarcat.

Així mateix, ha recalcat que “mai de la vida” ha demanat “res a ningú” ni per a ell ni per al partit perquè “al PP a la província de València no li ha fet falta mai ni un euro”. “El partit ni pagava aigua, ni llum ni lloguer. Quan anàvem a esmorzar, cadascú es pagava el seu i quan jo anava amb el meu cotxe, em pagava la meua gasolina. Li puc assegurar que ni un euro”, ha indicat i ha subratllat que ell “mai” no ha organitzat “cap tripijoc” ni ha donat “ordres a ningú”. “No hi havia cap trama”, ha insistit.

Rus s’ha pronunciat en aquestos termes en una compareixença en la comissió de les Corts sobre l’operació Taula –derivada del cas Imelsa, en el qual està investigat–, a la qual acudit acompanyat del seu lletrat i on ha negat que ell haja afavorit empreses en les adjudicacions o haja repartit diners de comissions i mossegades. “Repartiment de diners per a què? Per a finançament del partit? Mentida”, ha remarcat.

També ha negat que existira un forat o un deute en la Diputació de València, sinó que més aviat el que va haver-hi va ser, segons ha destacat, “superàvit”. “Era el número u, no el dos ni el tres; l’u i me la jugue amb qui vulga. En la Diputació tot el que es feia era exquisit”, ha assenyalat i ha indicat que “sempre que ha demanat favors han sigut per a la seua ciutat i “a canvi de res” i “sempre legal”, al mateix temps que ha comentat que tampoc no ha convidat ningú a res, sinó que ell va ser convidat “a canvi de simpatia”.

De fet, ha bromejat que ell “sempre” ha tingut “poders” perquè va aconseguir que el “seguira la gent”, malgrat ser “baixet”; sobre si va rebre regals, ha admés que “algun pernil i una caixa amb vins per Nadal”.

El ‘ionqui dels diners’, admirador de Podem

Respecte a la seua relació amb l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, autodenominat com a ‘ionqui dels diners’, i al seu fitxatge en l’empresa pública dependent de la Diputació, ha explicat que va treballar amb ell a l’Ajuntament de Xàtiva i quan va haver de tornar a fer les llistes electorals per a l’Alcaldia no va comptar amb ell perquè calia “oxigenar-les”.

A més, ha assenyalat que no va saber res més d’ell fins que un dia se’l va trobar en la seu del PPCV i va decidir portar-lo a Imelsa pel seu caràcter “afable”, perquè “tenia bon caràcter” i perquè la gestió que es precisava per a la mercantil era “molt fàcil”, ja que no hi havia inversions i el pressupost no era molt elevat.

De fet, ha comentat que quan se celebraven reunions d’Imelsa per a abordar les qüestions com els comptes, l’oposició “li feia l’ona”, una “germanor” que ha admés que el “va preocupar i estranyar”.

Rus ha subratllat que ningú li va dir que el contractara perquè a ell “no li manava ningú” i, per això, ha comentat que el “van tirar” del partit. A més, ha assenyalat que la seua gestió va ser bona, “no com ara que és un desastre”. Això sí, ha puntualitzat que al final de la seua etapa Benavent es va convertir en “un admirador de Podem”, malgrat que “cobrava del PP”.

Així mateix, ha revelat que l’exgerent d’Imelsa li va demanar que l’acomiadara “per 70.000 euros i així tenia dos anys d’atur”, però ha assegurat que no ho va fer i que ell se’n va anar a l’Equador, una situació que va conéixer perquè un dia va arribar a la Diputació una factura procedent d’eixe país.

Rus ha lamentat que es crega la versió de Benavent, qui ha facilitat al jutjat que investiga la causa enregistraments amb converses de presumpte cobrament de comissions, perquè és “un senyor que va dir que ha robat i ha fet el que li ha donat la gana”.

“Ni un dia al calabós”

“És injust que jo vaig estar un dia al calabós i el ‘ionqui dels diners’, que va dir que havia robat, no hi va estar cap dia. Tota la resta ho dirimirem al jutjat, però és injust es crega un senyor que diu que ha robat, que se’n va del país, que se li acaben els diners, que torna, que pacta el que li dona la gana i que fa el que li dona la gana. És injust, però jo crec en la justícia; si no, m’hauria pegat un tir”, ha subratllat.

Preguntat per si, com sosté la Fiscalia, “dirigia una presumpta organització criminal amb ramificacions internacionals per a blanquejar capitals per al partit i per al seu lucre personal amb mossegades a l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, ha subratllat: “Zero”, i ha assenyalat que després de tres anys d’instrucció “els diners no arriben”.

“Diuen que estan al Brasil o no sé què. Doncs, a veure si els porten, que estic esperant que em diguen on estan”, ha apuntat i ha assenyalat que ell està “més ‘pelat’ que una rata”.

Comparteix

Icona de pantalla completa