Diari La Veu del País Valencià
Sánchez fa gala d’haver fet més pels valencians en set mesos que Rajoy en set anys

El president socialista del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sigut l’últim en intervindre durant l’acte de proclamació de la candidata a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, celebrat aquest diumenge al Cabanyal.

“En set mesos hem fet molt més per la Comunitat Valenciana que en set anys de govern del PP”, ha manifestat Sánchez qui, a més, ha subratllat el seu compliment a través dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del percentatge d’inversions que rebrà el País Valencià. “Vull reafirmar el meu compromís amb tots els valencians i valencianes”, ha destacat.

“El PP va cap enrere”

Les crítiques a l’oposició no han faltat, especialment als seus grans rivals, els populars. Així el cap del govern espanyol ha lamentat que la dreta estiga confonent el patriotisme amb dir “visca Espanya”. “Tenim tres dretes que competeixen per veure qui és pitjor en defensar la unitat d’Espanya”, ha afegit.

No obstant això, també ha volgut enviar un missatge a les altres formacions d’esquerra: “A l’altra esquerra, li dic que Maduro no té res a veure amb els partits d’esquerra”. A més, ha tornat a recordar la seua voluntat perquè se celebren en Veneçuela unes “eleccions lliures i democràtiques”.

Situació a Catalunya

Ha defensat igualment la postura del Govern de “llei i diàleg” respecte a Catalunya i ha preguntat a aquells que “identifiquen el diàleg amb una suposada humiliació” si haguera sigut possible la Transició a Espanya sense diàleg.

Reflexions que li han portat a constatar que l’únic partit lleial amb la Constitució, tant quan ha estat en l’oposició com quan ha governat “ha sigut i és el PSOE”.

Els PGE

Durant el seu discurs, Sánchez també ha posat en valor el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2019 presentat pel seu govern i ha insistit que són “bons” per a Espanya i per a tots els territoris.

Uns pressupostos, que, segons ha detallat, suposaran un 70% més d’inversions en Foment per al País Valencià, complint amb el marcat en l’Estatut d’Autonomia, i amb un defensa pel Corredor Mediterrani.

El cap de l’executiu espanyol ha conclòs la seua intervenció rebutjant la nostàlgia de pensar que qualsevol temps passat va ser millor, segur que “el passat no pot ser el futur de cap societat”, i ha fet una crida a la mobilització en les eleccions del 26 de maig “votant les forces progressistes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa