Diari La Veu del País Valencià
Mata, sobre el cas Gürtel: Càrrecs del PPCV hauran d’explicar com empobriren la Comunitat

El síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha assegurat aquest dissabte que la setmana que ve l’Audiència Nacional “serà una desfilada de testimonis i càrrecs del Partit Popular que tenen l’obligació de contar com van empobrir a la nostra Comunitat i es van omplir les butxaques”.

En un comunicat, Mata ha realitzat aquestes declaracions després de conéixer que l’expresident popular de la Generalitat, Francisco Camps, haja demanat a l’Audiència Nacional que s’anul·len tots els interrogatoris previstos per a la setmana que ve en la causa que l’investiga pels contractes durant el seu govern a empreses de la trama Gürtel.

Mata ha remarcat que “en la Comunitat ni oblidem ni perdonem” i ha recordat que “encara estem pagant les conseqüències de l’empobriment que ens va deixar el PPCV”.

El diputat socialista ha insistit que els valencians “tenim el dret de saber qui són els responsables que s’hagen ressentit serveis públics, com la sanitat, l’educació i el benestar social, entre d’altres”.

Per al responsable socialista “és indesitjable que algú vulga llançar una cortina de fum sobre el període més nefast de la nostra història” i ha reiterat que “la setmana que ve, l’Audiència Nacional serà el focus en el qual puguem esbrinar el pitjor del nostre passat”.

A més, el subsecretari general dels socialistes valencians ha recordat que “ni la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ni el seu president a nivell nacional, Pablo Casado, han demanat perdó per tot el mal que va causar el Partit Popular en la nostra terra”.

Finalment, Mata ha advertit que “si el poble valencià no lluita per la seua dignitat i pel record de totes les coses dolentes que ens van fer, fins i tot podrien tornar”, i ha titllat d'”irresponsabilitat” deixar que torne a les nostres institucions “algú que és filla política de tots els investigats en la trama Gürtel”.

Comparteix

Icona de pantalla completa