Ciutadans reclamarà la reversió d'alguns carrils bici "conflictius" de València

La formació taronja assegura que les polítiques de Grezzi del transport públic han generat un "rebuig veïnal i comercial"
/ València
26 gener 2019 01:00h

El grup municipal Ciutadans a l'Ajuntament de València portarà a la comissió de Desenvolupament Urbà, Habitatge i Mobilitat de dilluns 28 de gener quatre mocions demanant la reversió dels carrils bici de l'avinguda de Burjassot i la paralització d'obres i reversió dels de Regne de València i carrer Alacant.

Aquestes mocions persegueixen l'objectiu que "tots els partits polítics es posicionen respecte a cadascun d'aquestos carrils bici", ha informat aquest partit en un comunicat.

En la mateixa línia, Ciutadans demanarà també alternatives tècniques al tram del carril bici de Colom-Xàtiva, de manera que en els quatre casos, la formació demanarà que les alternatives tècniques a aquestos carrils compten amb el consens de veïns, comerciants i usuaris.

Narcís Estellés, regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de València, ha explicat que els carrils bici de l'avinguda de Burjassot, Regne de València i Alacant presenten un "factor comú vital", que és el "rebuig veïnal i comercial". 

"A més, els embussos, la incomoditat, el retard de les línies d'EMT i el perjudici als comerços són també factors clau per a la reprovació d'aquestos carrils", ha dit Estellés.

El regidor de la formació taronja ha recordat: "En aquestos tres carrils hem contemplat situacions en les quals els vehicles d'emergència queden embussats i atrapats, i han d'aparcar a les voreres, ja que Grezzi  ha deixat només un carril útil de circulació".

En el cas del carrer Colom, el regidor ha sigut molt crític amb Ribó i amb Grezzi, "ja que han executat malament el projecte". 

"Grezzi va tindre l'oportunitat d'haver dut a terme un projecte a Colom cuidant el seu caràcter comercial i la comoditat i seguretat de les persones, no obstant això, l'ha convertit en un eix caòtic, incòmode i perillós", ha criticat Estellés.

next