Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de Limpiezas Raspeig i Netalia començaran el 18 de febrer una vaga indefinida per impagaments

CCOO i UGT han anunciat la convocatòria de vaga indefinida a partir del 18 de febrer dels treballadors de Limpiezas Raspeig i Netalia, a la qual estan convocats uns 500 treballadors i treballadores de totes dues empreses, per “els impagaments reiterats que pateixen”.

El calendari de mobilitzacions inclou les concentracions previstes el 31 de gener a València, a 10.30 hores enfront de la Conselleria d’Educació; a Castelló a les 10.00 hores enfront de la Conselleria d’Educació, i a Alacant, a les 13.30 enfront de l’Ajuntament de Mutxamel, avança CCOO PV en un comunicat.

Aquest divendres, al voltant de 300 persones que treballen en Limpiezas Raspeig i Netalia han assistit a l’assemblea convocada per a decidir les mesures a prendre per la situació que afecta el personal emprat en la neteja de 85 Instituts d’Ensenyament Secundari de les tres demarcacions pertanyents a la Conselleria d’Educació, Subdelegació de Govern, Tresoreria de la Seguretat Social o INSS.

En aquest sentit, han assenyalat que la majoria ha manifestat el seu suport a les mesures de pressió i assenyalen com a “màxima responsable a l’empresa, i igualment a la Conselleria d’Educació i altres centres públics dependents de l’administració central i la Generalitat Valenciana”.

Després de l’assemblea, les persones assistents s’han desplaçat fins al Palau de la Generalitat per a manifestar el seu “cansament” i reclamar els salaris i pagues retingudes per les empreses, “que ascendeixen, en alguns casos, fins a 2.500 euros, amb salaris mitjans de les treballadores entorn de 500 euros per jornades parcials”.

Els treballadors han reivindicat “menys paraules i més solucions” a l’Administració perquè “és qui contracta aquestes empreses sense solvència econòmica”.

Representants de CCOO i UGT han sigut rebuts pel sotssecretari de la Conselleria d’Educació, José Villar Ribera, que ha informat els sindicalistes que “l’Administració està al dia pel que fa als pagaments a aquestes empreses i que se li han obert dos expedients per impagament a les treballadores, sense descartar altres mesures”.

No obstant això, els sindicats, “respectant el que senten les treballadores”, seguiran el full de ruta establit en l’assemblea i han convocat una vaga indefinida a partir del dia 18 de febrer, a la qual estan convocats uns 500 treballadors i treballadores de totes dues empreses.

Comparteix

Icona de pantalla completa