Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana crea la primera Ruta del ‘Cremaet’

El Patronat Municipal de Turisme de Castelló ha creat la primera Ruta del Cremaet, una iniciativa que pretén enriquir l’oferta gastronòmica de la ciutat amb un producte que tindrà per fi el protagonisme que es mereix”. Així ho ha destacat la presidenta del Patronat i regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelló, Patrícia Puerta, en la presentació de les novetats de Castelló Gastronòmic 2019 que ha tingut lloc aquest divendres en el marc de la Fira Internacional de Turisme Fitur, a Madrid, acompanyada de Miguel Barrera, imatge gastronòmica de Castelló, i José Luis Hernández, gerent del Mercat Central.

La regidora ha subratllat que “aquesta primera ruta servirà per a promocionar un producte tan nostre com el cremaet i per a demostrar el potencial gastronòmic i turístic d’una elaboració singular i autòctona com és aquesta”. A més, ha asseverat que la iniciativa “arriba per a sumar-se a un Castelló Gastronòmic que ja és referència turística en el món de la gastronomia i on estem fent passos importants conscients que cada vegada més els turistes trien la destinació per a viatjar en funció del que es menja”.

La Ruta del Cremaet se celebrarà del 15 de febrer al 3 de març a la ciutat i ja s’han inscrit més de 60 establiments de la capital de la Plana per a participar, però en caben més, de manera que els locals que disposen en la seua carta d’un cremaet, tant a Castelló de la Plana com al Grau, poden enviar un correu a [email protected] per a formar part del circuit que alhora permetrà triar el millor cremaet de Castelló.

Una altra de les novetats que Puerta ha destacat ha sigut la celebració del Congrés Nacional de Castelló Gastronòmic, que en aquesta cinquena edició comptarà amb dotze ponents, totes femenines, sota el lema ‘Enguany cuinen elles’. “Cuineres i enòlogues de primer nivell estaran a la nostra ciutat de l’11 al 13 de febrer, amb l’objectiu de posar en valor el treball que està fent la dona en el món de la gastronomia”, ha assenyalat la regidora.

Finalment, i per tercer dia, un showcooking en directe ha permés presenciar l’elaboració d’un plat exquisit i tan típic com és l’arròs a banda, perfecte per a precedir a un bon cremaet. Lola Martínez s’ha encarregat de preparar in situ un arròs a banda, que protagonitza una de les jornades gastronòmiques anuals en les quals participen més d’una desena de restaurants del Grau.

Comparteix

Icona de pantalla completa