Diari La Veu del País Valencià
El personal sanitari podrà jubilar-se als 70 anys per necessitats organitzatives

El ple del Consell ha aprovat el decret que regula el Pla d’Ordenació de Recursos Humans (PORH) 2019-2021 del personal de gestió directa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que regula la prolongació de permanència en el servei actiu que, amb caràcter general, serà fins als 67 anys i podrà prolongar-se fins als 70 anys complint determinats requisits relacionats amb les necessitats de l’organització.

L’objectiu, segons ha explicat la vicepresidenta de l’executiu valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, és aportar una major eficiència al sistema sanitari i ajudar a aconseguir la major estabilitat laboral per als professionals de la sanitat pública valenciana.

El Pla contempla els instruments necessaris per a determinar els criteris amb els quals s’establiran els plans anuals de gestió del PORH, els plans de formació anuals del personal, els descriptors de posats tipus i els quadres de comandament de direcció de recursos humans per als Departaments de Salut. En aquest sentit, es pretén potenciar la formació, la docència i investigació, així com la socialització del coneixement expert.

Els principals objectius del POHR són, entre d’altres, aconseguir una gestió més eficient, adaptant la disponibilitat de recursos humans a les necessitats assistencials de la població i aconseguint així l’adequació de les plantilles; permetre la millora de la qualitat de l’ocupació, potenciant la reducció de la temporalitat del personal, i obtenint, en conseqüència, una major estabilitat en l’ocupació dins de l’àmbit de les institucions sanitàries.

Així mateix, es pretén homogeneïtzar les condicions de prestació dels serveis sanitaris en els diferents territoris atenent les seues característiques específiques, promocionar la gestió per competències i potenciar la formació dels professionals. Per a això, compta amb una sèrie de mesures que coadjuvaran per a obtindre aquests objectius.

Un altre dels aspectes que regula el decret és la prolongació de la permanència en el servei actiu per a l’acompliment professional més enllà dels 65 anys, buscant compaginar, d’una banda, el rejoveniment de la plantilla i, d’una altra, evitar l’impacte assistencial de la pèrdua del coneixement expert.

Per a això, el decret regula la possibilitat de prolongació de l’etapa laboral fins als 67 anys, sempre que es complisquen determinats requisits amb la finalitat de satisfer interessos o necessitats de l’organització, eliminant les restriccions que per a eixa autorització establia l’anterior normativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa