Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat assegura que tindrà en compte la decisió dels pares sobre la llengua
ACN / València

El portaveu del govern de Fabra ha assegurat però que “cap alumne es quedarà sense escolarització”. Preguntat sobre els casos de centres en els quals els pares han matriculat en valencià però la conselleria ha canviat la llengua d’ensenyament al castellà, José Ciscar ha explicat que per als casos particulars “es donaran solucions respectant la Llei d’ús i ensenyament del valencià (LUEV)” que reconeix el dret a rebre les primeres ensenyances en llengua materna. “Les situacions peculiars tindran la seua resposta seguint la llei”, ha assegurat.

El vicepresident valencià també ha estat preguntat del per què no s’ha fet una consulta als pares sobre la llengua en la qual volen que siga l’aula a eliminar d’alguns centres. José Ciscar ha dit que la mecànica i el procediment l’ha definit la conselleria d’Educació i que aquest està “sempre dins de la legalitat”. “No sé per què s’ha fet d’aquesta manera el que sí tinc clar és que s’ha fet conforme marquen els tècnics i de la manera que siga més operativa”, ha respost.

El País Valencià va viure aquest dijous una jornada de tancaments nocturns coordinats en desenes de centres educatius del territori en protesta per la supressió d’unitats educatives en valencià. Pares, mares, professors i alumnes es varen concentrar als centres en protesta per la política educativa del govern de Fabra i la supressió d’aules per al curs vinent que afecta centenars de col·legis.

El PP valencià respon a Bárcenas que no té cap caixa B

José Ciscar ha dit aquest divendres que el PP valencià “no té cap caixa B” i que les declaracions de l’extresorer Luis Bárcenas assegurant que els populars disposen de ‘caixa B’ a totes les províncies i regions no li mereixen cap tipus de credibilitat. Així ho ha manifestat José Ciscar que ha assenyalat al respecte que” una persona que diu que la seua fortuna fora d’Espanya és deguda a les seues operacions comercials i que està a la presó preventiva per aquests fets no ens mereix cap tipus de credibilitat”.

Ciscar també ha valorat a preguntes dels mitjans la presència d’Esteban González Pons en les llistes del PP al Parlament Europeu com a número 2. El vicepresident ha remarcat que aquesta inclusió demostra el pes del PPCV dins del PP estatal i s’ha mostrat convençut que l’experiència de González Pons “aportarà molt de positius als valencians i també a la resta d’espanyols”.

El president del PP d’Alacant també ha celebrat la inclusió en la llista de l’actual eurodiputada valenciana Eva Ortíz, que apareix en el número 20 de la llista. Al respecte, Ciscar ha assegurat que revalidarà la seua presència al Parlament Europeu.

Comparteix

Icona de pantalla completa