Diari La Veu del País Valencià
Cevisama obri les portes amb més participants que en 2018 i amb l’objectiu d’atraure més visitants

El 37é Saló Internacional de Ceràmica per a Arquitectura, Equipament de Bany i Cuina, Pedra Natural, Matèries Primeres, Esmalts i Colors (Cevisama) obri les portes aquest dilluns i reunirà a Fira València 793 firmes. La cita continua consolidant-se amb la participació d’un 10% més d’empreses que en 2017. Del total de participants, el 32% són estrangers, procedents de 36 països diferents.

Així ho va explicar el president de Cevisama, Manuel Rubert, i la directora, Carmen Álvarez, la setmana passada a Castelló de la Plana durant la roda de premsa de presentació d’aquest certamen, que s’inaugura aquest dilluns amb l’assistència de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i romandrà oberta fins a l’1 de febrer.

La presència de la ministra és, segons Rubert, un fet important, ja que “tindre accés al Ministeri” ha sigut sempre una aspiració dels organitzadors del certamen que volen aprofitar l’ocasió per a “manifestar-li a Maroto els problemes del sector en temes energètics, de dúmping o de competència”, a més de mostrar “la magnitud del clúster” al País Valencià.

Enguany, la xifra creix en oferta comercial amb prop de 800 expositors i un augment d’un 20% de la presència d’empreses estrangeres (251 firmes de 793 participants), per la qual cosa la fira “continua reforçant el seu caràcter internacional”, segons Rubert. Això suposa un augment d’expositors espanyols i estrangers del 10% respecte a 2017 que és l’últim any en què no va haver-hi presència de maquinària, sector que acudeix només a Cevisama els anys parells.

Segons ha manifestat Álvarez, en aquesta edició també s’espera un augment del nombre de visitants, que procediran de 80 països i que rondaran la xifra de les 100.000 persones, superant les 94.000 que van acudir la passada edició.

Novetats per a 2019

Cevisama s’ha bolcat en la seua 37a edició en l’àmbit de l’arquitectura i l’interiorisme posant en marxa noves iniciatives vinculades al “canal contract” –cerca de nous canals de venda– i creant un programa de conferències de “màxim nivell” per a aportar valor afegit i “seduir el prescriptor”.

Com una de les principals novetats, l’organització ha sumat a la seua oferta habitual la del nou pavelló 6, que estarà dedicat a l’àmbit dels projectes i comptarà amb noves zones de restauració i àrees exclusives de treball. Això ha suposat un augment de la superfície bruta de l’exposició, que passarà a ser de 120.000 metres quadrats. L’any passat, fins a Cevisama es van apropar més de 94.000 visitants i l’objectiu d’aquesta edició és poder superar aquesta xifra.

Quant al programa d’activitats, el certamen ha tornat a confiar en l’arquitecte i crític Luis Fernández-Galiano per a organitzar el Fòrum d’Arquitectura CevisamaLab, en el qual participaran el premi Pritzer Jacques Herzog, el francés Dominique Perrault o l’estudi Nieto Sobejano, entre d’altres, així com els interioristes Francesc Rifé i Pepe Cortés.

L’altra principal novetat d’aquesta edició serà la celebració de la primera edició d’Ivace Awards for ‘Tile of Spain’ Promotion el 31 de gener, que pretén “reforçar el caràcter internacional” d’aquest certamen. En aquesta ocasió, la Conselleria ha seleccionat el mercat estatunidenc pel “comportament positiu de les exportacions del sector i la destacada tendència a l’alça”. Les exportacions del sector ceràmic als Estats Units han crescut un 11,93% en els deu primers mesos de l’any i un 268% en els últims cinc anys. Els guardons han recaigut en huit premiats en quatre categories, seleccionats per un Comité integrat per Ivace, Cevisama i Ascer.

Segons informen des de Cevisama les exportacions del sector ceràmic de gener en setembre de 2018 van aconseguir els 2.098,9 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de l’1,6% respecte al mateix període de 2017. Fins setembre, els principals mercats de destinació de les exportacions espanyoles de taulells van ser França, els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia i Alemanya.

Servei de transport especial

Metrovalencia posa en funcionament a partir d’aquest dilluns, 28 de gener, i fins divendres, 1 de febrer, serveis especials en la Línia 4 de tramvia fins a Fira València, amb l’objectiu de facilitar l’accés a les persones que acudisquen a Cevisama i el Saló de Moble i Equipament per a Cuina (Sici).

Durant la celebració de tots dos certàmens, el servei de tramvia circularà entre la parada de Doctor Lluch i la de Fira i viceversa, amb una freqüència de pas de 20 minuts en l’horari establit entre les 6.00 i les 22 hores, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en un comunicat.

El primer tramvia des de Serrería entrarà en servei a les 6.00 hores, mentre que des de Doctor Lluch ho farà a les 6.30 hores. L’últim des d’aquesta estació serà a les 21.29 hores. Des de Fira, el primer serà a les 6.40 hores, mentre que l’últim transport s’oferirà a les 22.19 hores.

Amb la finalitat d’agilitar el servei, tots els tramvies que realitzen el recorregut fins a la Fira de Mostres l’indicaran en el rètol de destinació situada en la capçalera de la unitat. Juntament amb el tramvia, també es pot accedir a Fira València, desplaçant-se fins a l’estació Les Carolines/Fira de la Línia 2 de Metrovalencia.

Comparteix

Icona de pantalla completa