Diari La Veu del País Valencià
Estañ i altres set líders de Podem convoquen una reunió extraordinària per a abordar la crisi de Madrid

Toledo serà aquest divendres l’escenari d’una reunió de líders autonòmics de Podemos que s’han “autoconvocat” per a analitzar “el context polític de la formació”. Durant la sessió, aprofitaran, previsiblement, per a llançar una crida a la unitat per a resoldre la crisi a Madrid.

La direcció estatal de Podemos no ha sigut convocada a la reunió extraordinària, segons expliquen a EFE fonts coneixedores de l’organització. En canvi, s’espera que assistisquen almenys huit secretaris generals, entre ells Antonio Estañ.

Es tracta dels líders de Podemos de Castella-la Manxa, José García Molina –que exercirà d’amfitrió i és considerat afí a Pablo Iglesias–; d’Euskadi, Lander Martínez; d’Aragó, Nacho Escartin; del País Valencià, Antonio Estañ; Múrcia, Oscar Urralburu; La Rioja, Kiko Garrit; Balears, Mae de la Petxina, i de Canàries, Noemí Santana.

Les fonts consultades per EFE expliquen que l’objectiu és poder analitzar el “treball autonòmic” en un moment en què estan entregats a tindre el millor resultat en les eleccions autonòmiques i locals, així com “enviar un missatge d’unitat”.

En aquest sentit, és previsible que d’eixa trobada isca una crida a l'”enteniment” i la cooperació entre les diferents parts afectades per la crisi oberta a Madrid després de la decisió d’Íñigo Errejón de concórrer a les eleccions autonòmiques amb la marca ‘Más Madrid’, de la plataforma de Manuela Carmena.

Aquesta trobada és una cosa totalment inusual en Podemos, ja que no és habitual que es convoquen reunions de líders autonòmics que no partisquen de la direcció estatal.

EFE ha confirmat també que no hi assistirà el secretari general de Podemos de Castella i Lleó, Pablo Fernández, pròxim a Iglesias.Tampoc hi assistiran els representants de Podem de Catalunya, Galícia, Andalusia i Navarra, mentre que el líder asturià, Daniel Ripa, encara no ho té decidit, segons fonts regionals del partit.

Dissabte passat, la direcció de Podemos va convocar els seus secretaris generals a una altra reunió amb el Comité de Campanya del partit per a analitzar la seua estratègia electoral de cara als comicis de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa