Diari La Veu del País Valencià
La 9a edició del Russafa Escènica buscarà respostes a la pregunta: Què és Espanya?

La IX edició del festival Russafa Escènica ja té lema per a aquest 2019: “Espanya-España”, sota aquesta premissa, el certamen de tardor invita als creadors a abordar i reflexionar sobre “què és Espanya”.

“Espanya és un país situat en la seua gran majoria al sud-oest del continent europeu, a la península Ibèrica. Comprén també l’arxipèlag canari al nord de la costa occidental d’Àfrica, l’arxipèlag balear al Mediterrani a l’est de la costa peninsular i les ciutats de Ceuta i Melilla juntament amb altres xicotetes illes al nord del Magrib”, comença explicant l’organització del Russafa Escènica en un comunicat en què han donat a conéixer el lema d’aquest novena edició. L’estat espanyol “és el quart país més extens d’Europa després de Rússia, Ucraïna i França i té una població pròxima als 47 milions de persones. Però més enllà de les dades demogràfiques o geogràfiques, Espanya és també la idea que ve a la ment de milions de persones a tot el món; una idea que varia segons la persona, la seua procedència, la seua cultura, el seu àmbit social, si han visitat o no Espanya, si coneixen a algun espanyol o espanyola, si són originaris d’un país pròxim o llunyà, si han nascut o viuen a Espanya, si saben de la seua existència”, entre altres qüestions.

Així, el festival de tardor de la ciutat de València, recorda que “la idea d’Espanya, com succeeix amb tots els altres països, apel·la a conceptes culturals, socials, de nació, històrics, de forma de vida, lingüístics, així com a sentiments, sensacions, opinions i identitats”. A l’organització de Russafa Escènica “ens sembla molt interessant plantejar aquest lema en aquest moment i context, quan la diversitat de plantejaments sobre la identitat nacional sembla estar en el centre del focus mediàtic. Pensem també que les arts escèniques poden generar espais de comprensió i de debat que ens facen pensar què pensem quan parlem d’Espanya, què identifiquem, què sentim, què ens interessa i què és Espanya per als creadors i creadores”, han apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa