Diari La Veu del País Valencià
Turisme València porta el World Paella Day a Fitur per a consolidar la cita a nivell mundial

València ha aprofitat la seua estada en Fitur per a consolidar el World Paella Day, dia que es va marcar en el calendari l’any 2018 i que la primera tinent d’alcalde de València, Sandra Gómez, vol que es repetisca any rere any. Segons ha explicat, la cita se celebrarà el 20 de setembre, tal com ja va passar l’any passat. L’objectiu és que, “per un dia”, es cuinen les paelles “siguen com siguen” perquè la paella “és més que una recepta, és una cultura, una forma de viure i de compartir un plat que ens uneix a tots”.

Gómez ha recordat la celebració de la primera edició del World Paella Day 2019, en el qual es van llançar piulades amb l’etiqueta #WorldPaellaDay des de 40 països, que va ser trending topic en Twitter durant nou hores. Personalitats com el cuiner Jose Andrés, el futbolista Iker Casillas i el tenor Plácido Domingo es van unir a aquella celebració.

Enguany es vol arribar encara més lluny, perquè els valencians són “inconformistes i volen més”. Per això Gómez ha assenyalat que l’objectiu d’aquest 2019 és que el 20 de setembre “no hi haja ni una sola persona que no faça piulades sobre el World Paella Day”.

En la presentació ha intervingut el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha convidat “tothom a vindre a València a menjar paella o a fer-la a casa, si s’atreveixen”. Per part seua, Colomer ha destacat la declaració d’aquest dia, que va considerar una “obra coral” entre totes les associacions i autoritats. Sobre el plat, Colomer ha assenyalat “la paella és la distància més curta entre dues persones, entre dos mons”.

“València arriba amb els deures ben fets”

Aquesta presentació ha sigut un dels actes de Turisme València en aquesta edició de Fitur, en la qual també s’ha presentat la declaració de València com a ciutat pet-friendly, el que significa que en els espais culturals, hotels i restaurants els gats i gossos seran ben rebuts. “Cada vegada hi ha més famílies que no volen deixar els seus millors amics” quan se’n van de vacances, assegura Gómez.

Comparteix

Icona de pantalla completa