Diari La Veu del País Valencià
Baleària construeix el catamarà més gran del món propulsat per motors que consumeixen gas natural

El president de Baleària, Adolfo Utor, ha presentat aquest dijous en Fitur la construcció del primer buc d’alta velocitat del món per a passatgers i càrrega propulsat per motors duals que consumeixen gas natural. El conseller delegat d’Armon, Laudelino Alperi, el director general de la Marina Mercant, Benito Núñez, així com el president Ximo Puig i la seua homòloga balear, Francina Armengol, han acompanyat el president de la naviliera en l’acte.

Puig, que ha visitat l’estand de Baleària juntament amb la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha considerat una “bona notícia” que l’empresa avance “en eixe camí que compartim de millora de la sostenibilitat ambiental i social, que s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Així mateix, ha destacat el paper de la naviliera valenciana com a “element de cohesió entre la Comunitat i les Illes Balears”, així com la seua rellevància per a connectar el Mediterrani i el Cantàbric. “El Mediterrani és molt més que un mar, és la cultura, és la nostra manera d’entendre el món i per això Baleària fa un paper molt significatiu per a acostar persones”, ha conclòs.

Homenatge a les dones pioneres

Aquest és el tercer buc propulsat per gas natural liquat (GNL) que construeix Baleària, que enguany incorporarà a la flota dos ferris que també naveguen amb aquesta energia: l’Hypatia d’Alexandria, aquesta mateixa setmana, i el Marie Curie, en els pròxims mesos.

“La construcció d’aquest nou fast ferri és un projecte pioner a escala mundial, que hem liderat juntament amb les drassanes Armon, i en el qual hem comptat amb destacats col·laboradors internacionals, com Wärstilä, Incat Crowther o Marintek”, ha explicat Utor.

Per part seua, Alperi ha volgut destacar que “aquest projecte permetrà reivindicar la construcció naviliera espanyola a escala mundial, així com generar 300 ocupacions a Astúries en dos anys”. En la mateixa línia s’ha expressat Benito Núñez, que ha considerat que la construcció d’aquest buc “és molt significativa per ser una aposta per la indústria naviliera espanyola”.

Utor ha revelat que aquest fast ferri serà batejat amb el nom d’Eleanor Roosevelt, “escriptora i impulsora de la Declaració Universal dels drets humans i activista de la igualtat de gènere”.

És el sisé buc de la naviliera que ret homenatge a dones pioneres en les seues respectives disciplines, d’acord amb el seu compromís amb un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: la igualtat i l’empoderament de les dones.

A més de ser el primer fast ferri del món per a passatgers i càrrega propulsat per motors duals de gas natural, serà també el de major eslora operatiu existent en l’actualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa