Diari La Veu del País Valencià
Costa Blanca confia en els esports i la gastronomia per a guanyar-se els turistes

La demarcació d’Alacant preveu que 2019 siga un any de “rècord en xifres” de pernoctacions i de despesa mitjana per turista amb un especial protagonisme del turisme esportiu i del gastronòmic per a captar nous visitants. Així ho ha vaticinat el president de la Diputació d’Alacant i màxim responsable del Patronat Costa Blanca, el popular César Sánchez, durant la presentació del pla estratègic de turisme de l’any, en un acte celebrat a la plaça central de l’expositor valencià de Fitur.

El president de la Reial Acadèmia de la Gastronomia (RAG), Rafael Ansón, al costat de diversos cuiners de la demarcació amb estrelles Michelín, i el director de la Volta Ciclista a Espanya, Javier Villén, han acompanyat la presentació dels projectes turístics de la Costa Blanca, com també el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, mentre que el tennista de Xàbia David Ferrer no ha pogut acudir, com estava previst, per malaltia.

Sánchez ha subratllat la importància que el turisme té per a l’economia i l’ocupació, i ha pronosticat que “2019 serà un any rècord en xifres, tant en pernoctacions com en despesa mitjana per turista” encara que ja constitueix “una de les destinacions més atractives del Mediterrani”.

Això és així, ha prosseguit, perquè els turistes ja no només trien les localitats d’Alacant per les seues platges i el seu interior sinó també per les experiències gastronòmiques o esportives. En aquest últim àmbit, la Costa Blanca es convertirà enguany en l’epicentre de grans esdeveniments a nivell internacional que posaran el focus d’atenció mediàtic en els 141 municipis, per exemple amb la Volta Ciclista a Espanya o el II PGA Costa Blanca-Benidorm Sèniors Masters de Golf.

El president ha avançat que el municipi de La Nucia es convertirà en “capital” del turisme esportiu amb rellevants cites al llarg de l’any, entre elles el Campionat del Món de Trial, el Campionat d’Espanya d’Atletisme, el Torneig ATP de Tennis David Ferrer o el Campionat d’Espanya de Rallye. A aquests esdeveniments s’uniran uns altres com el Ocean World Championship, la World Sup Festival Costa Blanca de Paddle, el XXXIII Costa Blanca Rugbi Seven, el ITF Júnior Juan Carlos Ferrero o l’ATP Callenger Trofeu Juan Carlos Ferrero, així com la XXIV edició del torneig Tabarca a Vela.

Gastronomia

Quant a la gastronomia, es pretén que siga l’altre puntal turístic de la Costa Blanca i que es confirme com a reclam gràcies a que la demarcació suma restaurants amb 15 estrelles Michelín, quatre d’elles dones, fet que no succeeix en cap altre territori de l’Estat.

A més, la recent designació d’Alacant com a “capital gastronòmica del Mediterrani 2019” i la de seu permanent, al costat de Beirut, de l’Acadèmia de Gastronomia del Mediterrani, són dos dels grans esdeveniments en aquest sector que es desenvoluparan en els pròxims mesos.

L’objectiu és posicionar el territori com a epicentre mundial del sector agroalimentari i de la restauració posat que, en paraules de Sánchez, “la gastronomia s’ha convertit en un element indispensable de competitivitat” que genera ocupació, benestar i turisme d’excel·lència.

Comparteix

Icona de pantalla completa