Diari La Veu del País Valencià
Puig creu que Foment ha de donar capacitat normativa a les autonomies per a regular les VTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sostingut que assumeixen les seues competències en la negociació entre el sector del taxi i els vehicles amb conductor, però ha reclamat al Ministeri de Foment que done a les autonomies “capacitat normativa” per a regular sense dificultat les VTC.

A preguntes dels periodistes sobre la decisió del govern espanyol de traslladar a les autonomies la resolució d’aquest conflicte, Puig ha advocat per l’existència d'”un marc regulador en el qual hi haja igualtat d’oportunitats i no hi haja competència deslleial”.

“Assumim les competències que ens corresponen, però creiem que el Ministeri també ens ha de donar la capacitat normativa en algunes qüestions que tenen a veure amb les VTC perquè si no les Comunitats Autònomes tenen dificultat per a ordenar també eixa part de l’oferta”, ha apuntat.

Segons Puig, “cal buscar com el sector de la mobilitat aterra definitivament en aquesta nova economia, basada en la intel·ligència, i això evidentment generarà i està generant tensions”.

“Cal tindre en compte que cal buscar un espai de convivència entre el taxi i aquestes noves alternatives, però evidentment amb igualtat d’oportunitats i sense competència deslleial, un element bàsic i fonamental”, ha sostingut.

El president ha ressaltat que “la mobilitat ha d’estar evidentment circumscrita, al més pròxim possible, als ajuntaments i a les comunitats, però hem de tindre tots els instruments per a poder garantir eixa equitat, eixa igualtat d’oportunitats i eixa superació de la deslleialtat”.

Ha recordat que al País Valencià estan negociant i ja està en audiència pública el decret “per a situar aquesta qüestió en l’àmbit de la racionalitat i preservant l’interés fonamental dels ciutadans i la seguretat jurídica, que és fonamental, i els drets dels treballadors tant del taxi com de la resta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa