Diari La Veu del País Valencià
El vent provoca ratxes de 119 km/h i la caiguda de rames a València

Els forts vents que han afectat aquesta nit el País Valencià han aconseguit arribar a ratxes de fins a 119 quilòmetres per hora a l’interior de la demarcació de Castelló i han arrancat branques d’arbres a la ciutat de València.

Segons informa Emergències de la Generalitat, durant les últimes hores s’han registrat dotze telefonades relacionades amb el vents, que han bufat amb especial força fins a aconseguir els 119 quilòmetres per hora a la Serra d’en Galceran (a la demarcació de Castelló), els 116 quilòmetres a la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat), els 113 a Alcoi (l’alcoià), el 97 a les illes Columbretes i els 92 quilòmetres per hora a Aiora (Vall de Cofrents).

A la ciutat de València, la incidència més destacable ha sigut la caiguda de branques d’arbres en la gran via del Marqués del Túria, que no han causat danys personals segons han indicat les fonts.

A la demarcació de Castelló, el Consorci de Bombers ha realitzat fins a les 00.00 hores d’aquest dijous 26 serveis relacionats amb el vent, encara que cap d’ells amb incidències per als vianants. En les aigües costaneres de Castelló, València i Alacant bufa vent del nord amb força i s’han registrat ones de tres metres mar endins.

Tancats els ports de Sagunt i Gandia

El fort temporal del vent també ha obligat a tancar els ports de Sagunt (Camp de Morvedre) i Gandia (la Safor). Segons fonts de l’Autoritat Portuària de València (APV), la petició de tancament ha sigut formulada tant pels pràctics com per la Capitania Marítima, ja que les ratxes de vent impedeixen el normal desenvolupament de l’activitat portuària.

En declaracions a EFE, l’APV ha indicat que, de moment, es desconeix quan tornarà a reprendre’s el tràfic a l’espera de noves previsions meteorològiques.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha establit per a aquest dijous l’alerta nivell groc per forts vents a Alacant i Castelló, ja que es poden aconseguir ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora.

Comparteix

Icona de pantalla completa