Diari La Veu del País Valencià
La Mostra Internacional de Cinema Educatiu presenta 381 curtmetratges a competició

La VII edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) omplirà, del 7 al 23 de febrer, un total de 30 seus de tot el País Valencià, a més de la situada a Madrid, per a demostrar el valor del cinema com a eina per a contribuir a la consecució “d’una societat més crítica i participativa”. El certamen presentarà en total 381 curtmetratges a competició, 212 dels quals són valencians.

Aquest dimecres s’ha donat a conéixer a la Sala Oval de l’Oceanogràfic de València la programació d’aquesta setena edició que s’inaugura el proper 7 de febrer a l’Auditori de Torrent (l’Horta Oest). En la cerimònia inaugural s’estrenarà el curtmetratge Bosa, una cinta protagonitzada per Frederic Serrallet i dirigida per la seua germana Aitana Serrallet. Tots dos han presentat aquest matí la peça junt amb el director del festival, Josep Arbiol; el director General de Política Educativa, Jaume Fullana; la presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, Encarna Cuenca, i els representants dels patrocinadors privats, Caixa Popular, ESAD i Toyota.

“La MICE ajuda a l’alumnat a ser crític davant una peça audiovisual, però també és clau per a la formació del professorat”, ha afirmat Encarna Cuenca, qui creu que “els set anys d’història de la MICE han demostrat que l’audiovisual i l’educació a València tenen molt bona salut”. “El cinema educatiu s’ha posat en valor gràcies a la MICE”, ha opinat per la seua part Jaume Fullana, qui ha afegit que “aquesta Mostra ha demostrat que el cinema no solament és un art, sinó que és una eina molt potent per a aconseguir una societat més crítica i participativa”.

“Apadrinada” per Martín Cuenca i Abril Zamora

A la inauguració de la MICE assistirà el cineasta Manuel Martín Cuenca –director de pel·lícules com La flaqueza del bolchevique i El autor– i l’actriu Abril Zamora –protagonista de sèries com Vis a vis i Temporada baixa– els quals seran “padrins” de l’esdeveniment, així com el vicepresident de l’Acadèmia de Cinema Espanyol Rafael Portelas, a més d’altres personalitats relacionades amb el món del cinema, de l’educació i de l’esport.

Altres esdeveniments destacats d’aquesta setena edició és la participació de l’actriu alemanya Hanna Schygulla –Berlin Alexanderplatz i Las amargas lágrimas de Petra von Kant– en el dia dedicat al país convidat, Alemanya, a Castelló de la Plana. En aquesta jornada es projectarà la pel·lícula Las aventuras del príncepe Achmed, de Lotte Reiniger, considerada la pionera del cinema d’animació.

Entre les activitats destaca així mateix la celebració d’un partit de bàsquet a Sueca (la Ribera Baixa) amb jugadors amb capacitats especials i la projecció de la pel·lícula Campeones; la jornada dedicada a l’Índia, a l’Eliana (el Camp del Túria) i Benifaió (la Ribera Alta), o el taller d’animació cinematogràfica realitzat per Thomas Kutschera, responsable de l’animació de dracs de la sèrie ‘Joc de Trons’.

Els ajuntaments participants en aquesta setena edició de la MICE són Vilafranca (els Ports), Benicarló (el Baix Maestrat), Borriol (la Plana Alta), Castelló de la Plana (la Plana Alta), Vila-real (la Plana Baixa), Aras de los Olmos (la Serrania), Sagunt, Estivella (el Camp de Morvedre), l’Eliana, Riba-Roja del Túria (el Camp del Túria), Bonrepòs i Mirambell (l’Horta Nord), Xirivella, Torrent (l’Horta Oest), Benetússer (l’Horta Sud), Alboraig (la Foia de Bunyol), Montserrat, Benifaió, Algemesí (la Ribera Alta), Sueca (la Ribera Baixa), Tavernes de la Valldigna, Gandia (la Safor), Agullent (la Vall d’Albaida), Pedreguer (la Marina Alta), Biar (l’Alt Vinalopó), l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa), Sant Joan d’Alacant, Alacant (l’Alacantí), Callosa de Segura, Guardamar del Segura (el Baix Segura) i València, a més de la seu situada a Madrid.

Les diverses cintes es repartiran entre diverses seccions a concurs centrades en l’Animació Internacional Professional, amb 26 pel·lícules (3 valencianes); Ficció Internacional Professional (16 cintes); Secció Universitària, que reuneix 22 títols, un d’ells valencià; Secció Escolars Internacionals (39 pel·lícules); MICE Estatal Escolar (90 pel·lícules de les quals 40 són valencianes), i Secció MICE València Escolar, que projecta 168 treballs valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa