Diari La Veu del País Valencià
El Patronat de Turisme ven a Fitur la llum de València com el principal reclam per a atraure nous visitants

La llum “especial” de València, amb la seua cultura, gastronomia, paratges i gents és el reclam amb el qual, sota el lema ‘Prova València, la part més brillant de la vida’, el Patronat de Turisme de la Diputació vol que els turistes que visiten aquestes comarques “isquen de la monotonia”. Així ho ha exposat aquest dimecres en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) la diputada de Turisme, Pilar Moncho, qui ha destacat que en 2019 han “arredonit” el treball dels últims anys i es presenten al certamen amb les propostes Del tros al plat, Film València i la nova plataforma de comercialització perquè les xicotetes empreses venguen els seus paquets turístics (fotogaleria).

Moncho ha explicat que la imatge gràfica del lema revela el cel de València amb “la llum” i un marc gris al voltant que és el de la “monotonia, el dia a dia; i qui vol eixir d’aquest gris ha de vindre a València a conéixer eixa llum tan especial de València i els valencians”. La diputada ha destacat que el “suport a les empreses d’activitats comercials de turisme” ha convertit el Patronat en “referent per a les empreses turístiques” que operen en el territori i ha valorat que en aquestos quasi quatre anys de legislatura “la professionalitat ha substituït a l’arbitrarietat”.

“Els esforços s’han adreçat a donar suport, coordinar i promocionar els productes que des de les nostres comarques i ciutats han entrat en el mercat del turisme”, ha sostingut. També ha valorat que el mercat turístic valencià ha canviat en volum i qualitat i “entre tots” han aconseguit “desestacionalitzar l’oferta i singularitzar els productes”. Amb el programa Prova València, ha manifestat, volen “entrar en el mercat i crear aquesta plataforma per a estar en el món virtual i que ens conega tothom”.

El director del Patronat, Evarist Caselles, ha valorat que el treball d’aquest mandat ha portat a crear “plataformes que permetran de forma estable i permanent” el suport a iniciatives empresarials i institucionals perquè “pobles, comarques i ciutats puguen extraure el màxim benefici a aquest negoci tan interessant per a la societat que és el turisme”.

En concret, ha citat la iniciativa Del tros al plat, que té com a objectiu arribar al mercat internacional a través del món de l’alimentació i la gastronomia i crear “una plataforma de comercialització que permetrà posar en valor els productes que treballem”.

Amb Film València, una altra de les iniciatives del Patronat, han posat en marxa activitats amb els actors implicats perquè puguen vendre els territoris i aportar coneixements a les empreses productores nacionals i internacionals dels productes paisatgístics i professionals i que les empreses es puguen oferir.

La tercera plataforma, ha assenyalat, és la de comercialització per a posar en contacte als productors turístics de les iniciatives que s’han posat en el mercat amb les empreses que treballen en la promoció i “unir els seus interessos”.

La vicepresidenta de la Diputació, María Josep Amigó, ha assegurat que la institució ve en el passat “d’estratègies curtplacistes i més de cara a la galeria” però que en l’última legislatura, gràcies al Patronat, “ha canviat” perquè “s’ha optat per la professionalització de les activitats de promoció i de la creació dels productes turístics”. L’objectiu, ha afegit, és que “se sostinga el sector i cresca, i no a qualsevol preu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa