Diari La Veu del País Valencià
El vent obliga a tancar centres educatius a Elx i parcs i jardins a València

El temporal de vent que afecta en les últimes hores el País Valencià, amb ratxes que han arribat als 121 quilòmetres per hora a Xiva (la Foia de Bunyol), ha obligat al tancament de col·legis a Elx i de parcs i jardins a València.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, el territori valencià es troba aquest dimecres en alerta taronja per vents de l’oest i nord-oest que poden arribar a ratxes de fins a 110 km/h. Dijous, algunes comarques seguiran en alerta, que baixarà a nivell groc, amb ratxes màximes de 80 km/h.

Com a conseqüència del temporal de vent, s’ha arribat a ratxes de 109 km/h a Benitatxell; 105 km/h, a Alcoi; 103 km/h, a Xixona; 100 km/h, a la Font de la Figuera i Catí, i 93 km/h a Cortes de Pallars, segons fonts d’Emergències, que han indicat que de moment no s’han produït incidents.

A Elx s’ha decidit tancar el CEIP El Palmerar, l’IES La Torreta, el Conservatori de música i Jesuïtines per estar ubicat en un entorn amb gran quantitat de palmeres, segons fonts municipals. A més, durant aquest dimecres se suspenen a Elx les activitats esportives a l’aire lliure en totes les instal·lacions esportives municipals i només hi haurà activitat en pavellons i piscines cobertes.

Pel que fa a la ciutat de València, l’Ajuntament ha decidit tancar al públic els parcs i jardins amb tanca al voltant, com els de Vivers o els de Montfort, per l’alerta de fort vent. També estaran tancats el parc de l’Oest, el parc d’Orriols, el jardí de Polifil, el parc de Marxalenes, les Hespèrides, jardí Antonio Suárez, el parc de Benicalap, el jardí d’Aiora, el jardí del Professor Antonio Llombart, la Rambleta, la plaça del Cedre, Rafael Cort, l’Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo i la plaça Alfred Candel.

Comparteix

Icona de pantalla completa