Diari La Veu del País Valencià
Al pasdoble ‘València’ li ix competència: dos fallers componen una cançó per a l’Ofrena

L’Ateneu Mercantil de València acull aquest dimarts l’estrena de la cançó titulada ‘Valencians, vingau!’, que ha sigut composta per dos germans fallers per a acompanyar l’Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats.

En l’estrena, que coincideix amb la festivitat de Sant Vicent Màrtir, patró de la ciutat de València i de la diòcesi, la cançó serà interpretada per la cantant Aisha Bordás, que va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València en 2013, acompanyada pel cor d’Antics Alumnes del Col·legi Marni de València, han indicat els autors del tema.

Segons ha informat l’arquebisbat en un comunicat, en els pròxims dies l’Escolania de la Mare de Déu gravarà també en un disc aquesta cançó i la previsió és que a partir del pròxim mes de febrer la composició puga estar disponible en les plataformes habituals d’Internet per a poder descarregar-la, segons els seus autors.

El projecte respon a una iniciativa de dos germans fallers que prefereixen mantindre l’anonimat perquè no volen “personalismes, només el de la verge”, i la idea va sorgir fa diversos anys, “després d’experimentar la immensa emoció de passar davant la Mare de Déu”. A ells es van anar sumant més persones, antics i nous fallers, fins a l’actualitat, amb la publicació de la composició musical.

La durada aproximada de la cançó no arriba a quatre minuts i la seua tornada és: “Valencians, alceu-se en peu, valencians a la Mare de Déu els fallers hui li mostrem el nostre amor portant-li flors. Les promeses i clavells, els vestidors porten al mant emocions pels que no estan, il·lusions pels que arribaren”.

L’estrena serà orquestral i coral, encara que els autors estan ultimant una “versió més alegre perquè puga ser interpretada també per les bandes de música mentre desfilen per la ciutat les comissions falleres el dia de l’Ofrena”. Cal recordar que, durant els dos dies d’aquest acte, les agrupacions musicals solen tocar el pasdoble de José Padilla, València. De fet, ja fa temps que existeix un debat al voltant de la reiteració en la interpretació de la marxa del compositor d’Almeria. En aquest sentit, des de fa anys diverses comissions falleres van substituir les bandes de música per colles de dolçaines i tabals per a entrar a la plaça de la Mare de Déu.

Comparteix

Icona de pantalla completa