Diari La Veu del País Valencià
Les Falles 2019 ja tenen cartell i imatge gràfica

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València ha sigut l’escenari triat per a presentar el cartell i la imatge gràfica de les Falles 2019, dissenyat per l’artista gràfic Dani Nebot. El president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; la Fallera Major, Marina Civera; la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal, i les seues Corts d’Honor han mostrat tota la cartelleria per a la festa gran de la ciutat, acompanyats del dissenyador, qui ha sigut l’encarregat d’explicar els dissenys.

Durant la presentació, el regidor Pere Fuset ha destacat que les Falles són “el major festival d’art públic del món” i “s’hauria de dir cada dia cara a l’espill, ja és hora que ens ho comencen a creure”. Així, Fuset ha exposat que tant la indumentària i la pirotècnica com el treball dels artistes fallers “és art” i, per això, “la gran festa de l’art valencià necessita als millors dissenyadors”. A més, el regidor ha indicat que “estem en el bon camí” reprenent una connexió amb “la història de la cartelleria festiva valenciana de la qual mai ens havíem d’haver separat”.

Dani Nebot, Premi Nacional de Disseny en 1995, va ser seleccionat entre més de 40 aspirants. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Fuset ha recordat que el nom de Dani Nebot, Premi Nacional de Disseny en 1995, va ser triat per a realitzar el cartell tradicional i la campanya gràfica de les Falles de 2019 després que un jurat format per diferents associacions del sector del disseny i la il·lustració destacaren la seua trajectòria entre més de 40 aspirants. A més, ha subratllat que el seu nom s’uneix “als grans noms del disseny que han format part la nostra història festiva”. El regidor també ha volgut ressaltar l’obertura del Saló de Cristall per a aquesta presentació, ja que només “s’obri en les ocasions especials”. “Les Falles són grans i diverses”, ha dit Fuset, qui ha explicat que la campanya comunicativa s’ha entés d’una forma global, “respectant les tradicions però adaptant la comunicació al segle XXI” (Veure fotogaleria dels cartells).

Per la seua banda, el dissenyador Dani Nebot ha agraït la confiança de l’Ajuntament de València “per confiar-li la responsabilitat” d’aquest disseny. Tot i que ha reconegut que no li agrada donar explicacions sobre els seus dissenys, sí que ha volgut explicar que ha intentat recuperar “una festa per a tots els valencians i les valencianes, una festa que la podem millorar moltíssim i que té un gran futur”. Així mateix, Nebot ha explicat que és una campanya en què ha treballat més amb la goma d’esborrar que amb el llapis, per tal “d’esborrar allò que ens separa”.

Tot i que hi ha una versió amb cada gènere, un valencià i una valenciana, Nebot ha volgut destacar que es tracta d’un únic cartell. “Aquestes són les nostres efígies que amb el seu cos i mirada ens contaran en què es basen els actes més significatius de la festa gran de la ciutat”, ha dit Nebot per a continuació presentar les diferents imatges per al llibret o programa d’actes, el cartell de l’exposició del Ninot, l’Albà de les Falles, la cavalcada de Patrimoni, el món pirotècnic i cavalcada de foc.

Comparteix

Icona de pantalla completa