Diari La Veu del País Valencià
Cantó aprofita l’altaveu que li dona un magazín d’À Punt per a acusar de partidisme À Punt

Després d’anunciar aquest cap de setmana que es presentarà a les primàries de Ciutadans, Toni Cantó ha convocat aquest matí els mitjans de comunicació per a mantindre un primer contacte informal amb els mitjans de comunicació i donar més detalls sobre el projecte polític que vol implantar a la Generalitat. L’exmembre d’UpyD també ha sigut entrevistat en el magazín El matí À Punt, conduït per Clara Castelló. Ha sigut en aquest espai on, sense cap pudor, el precandidat de Ciutadans s’ha referit a la televisió pública valenciana com ‘TeleCompromís’, afegint que ho diu sovint, “parlant així de broma, perquè teniu una màxima dirigent de l’ens que va fer campanya per Compromís; perquè la cap d’informatius també va fer campanya públicament en mitjans per Compromís; perquè teniu alguns presentadors que han estat en les llistes de Compromís”.

Així, el també diputat al Congrés ha aprofitat l’altaveu que li donava la mateixa cadena pública per a acusar-la de “partidisme”, un fet que, segons ell, “resta credibilitat als professionals de la televisió valenciana”. “L’única cosa que aconseguireu –li ha dit a Clara Castelló en antena– és el mateix que va passar amb Canal 9, que la gent s’allunye de vosaltres perquè entén que esteu al servei d’un determinat partit o ideologia”. A més, ha insinuat que la plantilla d’À Punt no pot fer el seu treball “en llibertat”.

Cantó, tutejant la presentadora i fins i tot interrompent-la en alguna ocasió, ha assegurat que “lluitarà al màxim possible perquè [els treballadors] no tingueu cap sospita de ser parcials i per tant cada vegada s’acoste més gent a veure-vos”. En aquest sentit, ha usat com a arma llancívola les dades d’audiència: “Per culpa de la sospita que sou ‘TeleCompromís’ esteu aconseguint no arribar ni a l’1% d’audiència”.

Així, el polític de Ciutadans ha assegurat que la societat castiga À Punt perquè “no cuida els valencians ni la informació local ni s’ocupa de donar un servei públic”, a més d’aquesta “certa sospita que sou partidistes”. Preguntat per Castelló sobre quin és el seu projecte per a la televisió, ha dit que posarà en marxa “tots els instruments per allunyar dels professionals aquesta sospita”.

Cantó, tal com ja havia fet aquest dilluns al matí en el desdejuni informatiu, també ha criticat la petició de més pressupost per a À Punt. De fet, si bé en antena només ha dit que l’actual “és suficient”, abans l’ha qualificat de “massa alt”. A més, ha afegit que “s’ha de complir la llei, i si hi ha una llei que diu que no podeu passar-vos d’un determinat tant per cent per a dedicar-lo a sous, no podeu botar-vos eixa llei”. Si no, segons el polític de Ciutadans, “només aconseguirem crear un altre ‘mini Canal 9’ i no estarem fent cap favor als professionals que esteu ara mateix treballant”. “Tornareu a perdre el vostre treball en un temps rècord”, ha vaticinat amb prepotència.

Comparteix

Icona de pantalla completa