Diari La Veu del País Valencià
L’alcaldessa de Montcada declara com a investigada per prevaricació en el cas de les paelles universitàries

L’alcaldessa de Montcada, Amparo Orts, del PSPV, ha sigut citada a declarar dimecres que ve en qualitat d’investigada per un delicte de prevaricació, del qual està acusada per suposades irregularitats en l’organització del festival universitari de paelles en març de l’any passat. Segons consta en una provisió del magistrat Joaquim Bosch, del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Montcada, a la qual ha tingut accés EFE, Orts ha sigut citada a les 12 hores i mitja hora més tard, també en qualitat d’investigat, el regidor d’Esports i Festes, Martín Pérez Aranda, del mateix partit.

En aquesta mateixa provisió s’adona de la personació del PPCV en la causa, sota la direcció lletrada de Jorge Carbó i en concepte d’acusació popular. El mes de setembre passat, la Fiscalia Provincial de València va remetre als jutjats de Montcada una denúncia sobre l’organització del festival universitari de paelles celebrat en aquesta localitat el mes de març passat, per considerar que l’alcaldessa, Amparo Orts, podria haver incorregut en un delicte de prevaricació en autoritzar-lo.

Segons consta en l’informe del fiscal “l’alcaldessa de Montcada va permetre la celebració del macrofestival ‘Paelles universitàries 2018’ a pesar que l’empresa no havia sol·licitat i obtingut la preceptiva llicència municipal per a la venda de begudes alcohòliques ni la corresponent llicència municipal per al moviment de terres”. Tot això, segons la Fiscalia era “necessari”, ja que es van vendre begudes alcohòliques a l’interior del recinte i es van produir moviments de terres i demolició de murs per a condicionar el terreny per a la celebració del festival.

Aquest esdeveniment va reunir unes 24.000 persones, segons les dades de l’organització, i des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat es va informar que almenys entre les 15 i les 18 hores s’havien registrat dues incidències de seguretat i 67 sanitàries, tres d’elles amb trasllat a l’hospital. També es va produir la detenció d’un jove com a suposat autor d’un delicte d’agressió sexual durant aquest mateix festival, que va quedar en llibertat dies després.

Comparteix

Icona de pantalla completa