Diari La Veu del País Valencià
El Consell rep 50 milions d’euros extra que permetran la continuïtat del programa Avalem Joves un any més

El programa Avalem Joves continuarà un any més. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns a Castelló, on ha explicat que el govern espanyol ha comunicat que augmentarà en 50 milions la partida pressupostària per al programa d’inserció laboral per a joves.

Segons han explicat des de Presidència, l’augment del pressupost es deu a la “bona execució de la Generalitat dels fons europeus per a l’ocupació juvenil”. El govern espanyol va instar les autonomies a gestionar el màxim de recursos possibles del Fons de Garantia Juvenil perquè l’Estat aprofitara el màxim aquest pla. En el cas del País Valencià, la Generalitat ha executat per damunt dels recursos que tenia assignats inicialment, per la qual cosa rep ara un plus de fons extra.

Aquestos recursos extraordinaris de 50 milions permetran contractar a través dels ajuntaments a uns 3.500 joves, asseguren des de Presidència. Fins ara, amb el programa Avalem Joves + la Generalitat ha facilitat 9.000 ocupacions perquè joves puguen tindre la seua primera experiència laboral. Amb el nou programa que es llançarà enguany s’aconseguiran, per tant, 12.500 beneficiaris del programa Avalem Joves+.

Des que va començar la present legislatura, el Consell ha invertit 236 milions d’euros en diferents plans de formació i ocupació per a joves. En total se n’han beneficiat 38.000 joves, dels quals 14.000 han obtingut ajudes per a contractes tant en l’administració pública com en empreses, mentre que altres 24.000 s’han beneficiat de programes de formació que, en alguns casos, també porten aparellats ocupació, segons les dades facilitades per Presidència.

Comparteix

Icona de pantalla completa