Diari La Veu del País Valencià
Cantó considera que À Punt és un caprici molt car

Després d’anunciar aquest cap de setmana que es presentarà a les primàries de Ciutadans, Toni Cantó ha volgut aquest dilluns tindre un primer contacte informal amb els mitjans de comunicació per a donar més detalls sobre el projecte polític que vol implantar a la Generalitat. Al voltant de quasi una hora, Cantó no ha rebutjat contestar pràcticament a cap pregunta, una de les quals ha sigut sobre què pensa fer amb la radiotelevisió pública d’À Punt: “Ara mateixa és una mini TV3. Ens està costant 9.000 euros per cada habitant que la veu. Per tant, el primer que faria seria despolitizar-la”.

En aquest sentit, l’actual diputat al Congrés considera que “és un caprici molt car” de Compromís i que si per ell fora no destinaria tants recursos econòmics als mitjans públics. “He d’aguantar que amb menys d’un 1% d’audiència ara vuiguen passar dels 55 milions actuals a 70. El problema de tot açò és que Compromís viu en el segle XX i es pensava que crearien un ens per a influir en els valencians”, ha sentenciat.

L’exmembre d’UpyD també ha criticat que la directora d’À Punt, Empar Marco; la cap d’informatius, Remei Blasco, i algunes presentadores hagen tingut algun tipus de vinculació amb la coalició valencianista. “He d’aguantar que la directora i la responsable d’informatius hagen fet campanya de Compromís i que dos presentadores hagen anat en les llistes. També he d’aguantar que alguns tertulians m’insulten”, ha dit.

Malgrat aquestes crítiques, Cantó ha assegurat que sí que creu que ha d’haver televisions públiques, especialment, en aquelles autonomies on hi ha llengua cooficial. “Crec que ha d’haver una televisió pública valenciana que servisca per a cuidar la llengua i la informació local. I, a més, així ho defensa el meu partit. Ara mateix, tele Compromís no està servint i crec que podrien fer un treball millor del que estan fent”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa