Diari La Veu del País Valencià
El musical ‘Tic-Tac’ suma més espectadors que els festivals de cinema de València

El Teatre Principal de València se la tornava a jugar amb un musical en valencià com a oferta escènica per a aquest Nadal. L’any 2018, Tic-Tac, l’espectacle escrit per Carles Alberola, Rodolf Sirera i Pasqual Alapont, va aconseguir atraure fins a l’escenari del carrer de les Barques de València més de 10.000 espectadors, marcant així un rècord en les últimes quatre dècades de la història de les produccions públiques de la Generalitat.

Aquest diumenge, després de l’última funció de la reposició, s’ensumava que la xifra de públic podria estar prop dels espectadors de l’estrena. Així, si entre desembre de 2017 i gener de 2018 Tic-Tac tancava l’estrena amb més de 10.000 espectadors i una mitjana de 508 persones per funció, enguany, la reposició de la producció de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’àrea de Teatre de la Diputació de València ha arribat a les 9.100 persones, segons han apuntat fonts de l’IVC a aquest diari. Entre els dos anys, Tic-Tac ha atret 20.000 persones, una quantitat de públic superior a l’aconseguida pels festivals de cine de la ciutat de València. Per exemple, la 33a edició de Cinema Jove va tindre quasi 9.000 espectadors en 2018 i la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, en la 33a edició recuperada també l’any passat, va tancar amb poc més de 9.000 assistents.

L’IVC va produir junt amb l’àrea de Teatre de la Diputació de València Happy End de Bertolt Brecht en 2016 i Tic-Tac d’Alberola, Alapont i Sirera en 2017. L’espectacle sobre el pas del temps ja va doblar el nombre d’espectadors que va aconseguir el text polític del dramaturg alemany. De fet, Tic-Tac s’emportava el Premi Max a Millor Musical en l’edició dels guardons que lliura la Fundació SGAE en 2018.

Amb l’aval del Max i la confiança del públic, l’entitat dependent de la Conselleria de Cultura va optar per reposar el musical en valencià com a oferta nadalenca, però va ampliar el temps d’exhibició, que va passar de tres setmanes i mitja entre desembre de 2017 i gener de 2018 a 23 funcions durant els mateixos mesos de 2018 i 2019.

Així, als més de 10.000 espectadors que va tindre en l’estrena de 2018 s’han sumat 9.100 d’aquesta reposició, un total de 20.000 persones que marquen un nou rècord en les produccions públiques de la Generalitat. Això no obstant, el teatre produït per l’Administració havia tingut altres propostes en què la resposta dels espectadors havia sigut significativa, com ara Enrique IV de Luigi Pirandello, amb direcció de Pepe Sancho, que es va representar al Teatre Principal el 2008, o Los intereses creados de Jacinto Benavente, també dirigida per Sancho, que es va poder veure al Teatre Rialto el 2010. Tot i ser textos en castellà, cap d’ells no va superar la xifra dels 10.000 espectadors i no va penjar el cartell d’entrades exhaurides com ho va fer Tic-Tac en 2018 i aquest 2019.

El musical, després d’un mes a València, tornarà a viatjar al Teatre Principal de Castelló de la Plana, on es podran veure quatre funcions més de Tic-Tac.

Comparteix

Icona de pantalla completa