Diari La Veu del País Valencià
Alzira homenatja Jorge Martínez ‘Aspar’ pels 40 anys del seu debut en les carreres

Alzira ha homenatjat aquest diumenge el quatre vegades campió del món de motociclisme Jorge Martínez ‘Aspar’ en un acte organitzat per la Falla Sagrada Família de la localitat de la Ribera Alta

‘Aspar’ ha encapçalat una comitiva motoritzada que ha recorregut els carrers de la seua localitat natal i ha repassat els 40 anys que ha estat competint. En aquest homenatge, ‘Aspar’ ha estat envoltat pels seus vestits de carrera, trofeus i motos, entre les quals es trobava la Derbi de 1986, amb la qual va aconseguir el seu primer títol, però també per les motos amb les quals ha anat construint la seua carrera, com les Aprilia campiones del món de 125 cc amb Álvaro Bautista, Gabor Talmacsi, Julito Simón i Nico Terol.

“Aquest mes es compleixen 40 anys de la meua primera carrera i és molt bonic fer la vista arrere i poder recordar on vaig començar, en pobles com Alzira, Guadassuar, Cullera o Xàtiva. És bonic mirar arrere i veure tot el que hem aconseguit”, ha apuntat ‘Aspar’ després de l’acte. “Repassar la meua carrera des de l’Streaker de 1979 fins a l’Aprilia de 1997 m’ha emocionat, però sens dubte em quede amb la Derbi de 1986, amb la qual vaig guanyar el meu primer títol”, ha destacat el pilot.

En les seues paraules d’agraïment, l’alzireny ha volgut recordar especialment tres figures que van ser clau en els seus inicis en el motociclisme: Agustín Pérez Calafat, Ricardo Tormo i Ángel Nieto. “Són tres de les persones que m’encantaria que hagueren estat ací amb nosaltres hui perquè em van ajudar molt en els meus començaments”, ha reconegut.

Al costat d”Aspar’ han pujat a l’escenari antics pilots com Vicente Ferrer, Vicente Martínez, Antonio Huertas i Adrián Campos, qui li va regalar la primera moto de competició, una Bultaco Streaker amb la qual va competir en 1979. “Jorge tenia molt de talent. Els dos hem portat vides paral·leles, però ell es va decidir per les dues rodes i jo per les quatre. Ací a Alzira va nàixer tot”, ha recordat Campos.

Vicente Martínez, germà de Jorge, ha destacat que “Alzira ha sigut un dels pobles que més pilots ha donat a la província de València i, a més, de bon nivell” i ha recordat quan, en els seus començaments, ‘Aspar’ li robava la moto si ell no li la deixava. “L’única cosa bona és que, quan la retornava, estava impol·luta”, ha afegit.

L’homenatge ha inclòs una comitiva pels principals carrers d’Alzira en la qual han participat més de dos centenars de motoristes i que ha estat encapçalada per Jorge Martínez, ‘Aspar’, a qui seguien els seus pilots del Mundial de Moto3 i Moto2: Albert Arenas, Raúl Fernández, Jake Dixon i Xavi Cardelús.

A més, els pilots del centre de pilotatge KSB Sport han oferit una exhibició sobre les seues motos per a amenitzar la matinal motera d’Alzira i l’Àngel Nieto Team, juntament amb els seus pilots, ha subhastat diversos articles per a ajudar l’Associació de Familiars d’Alzheimer d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa