Diari La Veu del País Valencià
El nou Ford Mondeo tindrà una versió híbrida familiar fabricada a Almussafes

El nou Ford Mondeo 2019 arribarà actualitzat amb “nous i elegants detalls de disseny exterior i interior” i una nova variant familiar híbrida, que es fabricarà també en la planta de Ford a Almussafes (la Ribera). La marca ha presentat aquest divendres en el Saló de l’Automòbil de Brussel·les la nova gamma del Mondeo –del qual es desconeix el seu preu de partida– un model que produeix a Almussafes i del qual ha venut 250.000 unitats a Europa des que va començar a comercialitzar la seua quarta generació en 2015, ha anunciat el fabricant en un comunicat.

Ford ha introduït per al Mondeo el motor dièsel EcoBlue de 2.0 litres (de 120 CV, 150 CV i 190 CV de potència) i una nova transmissió automàtica intel·ligent de huit velocitats, que estarà disponible per als propulsors de 150 CV i de 190 CV. Oferirà una transmissió manual de sis relacions i el motor de gasolina EcoBoost de 1,5 litres i 165 CV.

Els models EcoBlue Mondeo de 2.0 litres i 190 CV poden equipar-se amb la tecnologia de Tracció Total Intel·ligent.

El Mondeo Hybrid està així disponible en la carrosseria 4 portes i en la familiar (Sportbreak) i compta amb l'”última” generació de programari de control del motor de 187 CV. Aquest propulsor combina un motor de gasolina Atkinson de 2.0 litres amb un motor elèctric, un generador, una bateria d’ions de liti d’1.4 kWh i una transmissió automàtica. La tecnologia de fre regeneratiu “captura fins al 90% de l’energia que es perd normalment durant el frenat per a reposar la bateria”, ha explicat Ford.

El vehicle compta també amb altres tecnologies, com la ‘Interfície SmartGauge’, que monitora el consum de combustible i energia i que inclou el ‘Brake Coach’ (que fomenta el frenat gradual per a ajudar a retornar més energia a la bateria); la direcció assistida elèctrica; sistemes elèctrics d’aire condicionat, refrigeració del motor i buit, i una funció de recuperació de calor de gasos perquè es calfe més ràpid l’habitacle.

El nou estil de carrosseria del model familiar (el Mondeo Hybrid Vignale estarà també disponible en ‘Sportbreak’ i en quatre portes), ofereix una capacitat de càrrega de 403 litres, que s’amplia fins als 1.508 litres amb els seients posteriors plegats. Entre les actualitzacions d’aquest model, destaca el nou disseny del frontal, amb una graella amb un “efecte visual més profund”, un acabat cromat amb barra horitzontal per als models Titanium, un negre amb ranures tècniques per als ST-Line, i un “exclusiu flying-V” en plata setinada per als Vignale.

La marca de l’oval també ha revisat el disseny de la graella inferior, que s’integra amb els fars antiboira dels models Titanium i Vignale i està rematat amb aletes esportives en els ST-Line. Els fars antiboira i diürns LED han sigut redissenyats; mentre que en la saga, les actualitzacions inclouen noves llums posteriors en forma de C.

La marca permet triar entre els nous dissenys de llandes d’aliatge de 17, 18 o 19 polzades i entre els colors ‘Blau Pantera’ per a Vignale, el gris ‘Stealth’ per al ST-Line i el nou verd oliva per a tota la gamma. Dins de l’habitacle, els entapissats per als seients, els conjunts per als tiradors de les portes i els perfils decoratius de Titanium, ST-Line i Vignale són nous.

El nou canvi allibera espai d’emmagatzematge addicional en la consola central, on ara hi ha un port USB. El nou Mondeo també oferirà la tecnologia de Control de Creuer Adaptatiu amb funcions addicionals de Stop&Go.

Comparteix

Icona de pantalla completa