Diari La Veu del País Valencià
València, en el punt de mira del cinema: 341 directors pregunten com poden rodar a la ciutat

La regidora de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, ha informat que des de València Film Office, gestionada per la Fundació Turisme València, s’han atés durant 2018 més de 340 consultes del món audiovisual. Aquesta oficina especialitzada a atraure el sector cinematogràfic a la ciutat es va constituir en 2016 i treballa per a captar l’activitat del segment audiovisual, sistematitzar-la i oferir resposta a les seues necessitats.

“Vam constituir València Film Office per a impulsar la promoció de València com a plató de cinema, afavorir la captació de rodatges i contribuir a una experiència satisfactòria entre les productores”, ha recordat Sandra Gómez, qui ha indicat que aquesta oficina treballa per a valorar els recursos de la ciutat i coordinar els rodatges que s’efectuen en ella. Un exemple dels resultats que està obtenint el treball desenvolupat per València Film Office ha sigut la sèrie El embarcadero, estrenada aquesta setmana.

Segons ha relatat la regidora de Turisme, el primer contacte entre El embarcadero i València va tindre lloc a novembre de 2017, quan els directors de la sèrie, Álex Pina i Esther Martínez Lobato, van viatjar a la ciutat per a començar la recerca de localitzacions per al projecte cinematogràfic. En aquesta visita, “l’equip de direcció va descobrir la idoneïtat de València per a rodar la trama d’aquest thriller romàntic”, ha indicat Gómez.

Al llarg de 2018, València Film Office va gestionar 341 consultes del món audiovisual, amb un percentatge de consultes executades del 62%, enfront de les 304 de 2017, amb una conversió del 59%. La xifra d’assessoraments de 2017 va ser d’un 55% major que en 2016, quan es va constituir el servei i es van atendre 196 consultes de rodatge. En 2015, es van gestionar 25 consultes d’aquest tipus.

Balanç d’un any

Respecte a 2018, 88 consultes ateses es van referir a anuncis, mentre que se’n van realitzar 31 sobre llargmetratges. En 47 ocasions van ser sobre sessions de fotos o foto fixa i 63 vegades, sobre programes de televisió. Així mateix, en 21 ocasions es va tractar de curtmetratges i, en 12, sobre vídeos corporatius. El gènere documental va ser un tema sobre el qual es van realitzar 30 consultes, mentre que les sèries i websèries van ocupar 14 consultes. Les 35 ocasions restants es van deure a l’assessorament sobre altres temes del món audiovisual.

Respecte a la tasca de València Film Office, Gómez ha assegurat que “aquest servei va nàixer amb una doble intenció: liderar la promoció de la ciutat com a escenari de rodatges i ser una oficina tècnica que permeta concentrar totes les sol·licituds d’enregistrament, sistematitzar procediments i professionalitzar la gestió dels citats rodatges”. En eixe sentit, ha assenyalat que “resulta fonamental activar la relació amb el sector audiovisual local, nacional i internacional, a través, per exemple, de l’assistència a fires o trobades professionals, a més de l’organització de viatges de localitzadors a la ciutat”.

A més, la regidora ha explicat que l’oficina també té com a objectiu “donar suport i facilitar el treball de productores, per exemple, en allotjament, i així convertir València en una ciutat ‘film-friendly'”. El grup de visitants vinculat al turisme de rodatges consisteix en equips de professionals que es desplacen a la ciutat per a participar en un rodatge que realitza un consum personal i professional d’allotjament, restauració, cultura, oci i servicis complementaris. “Sens dubte, es tracta d’una oportunitat a nivell qualitatiu i de generació de riquesa i negoci”, ha conclòs Gómez.

Comparteix

Icona de pantalla completa