Diari La Veu del País Valencià
El PPCV redobla el discurs anticatalà: presentarà a ajuntaments i a les Corts mocions a favor del 155

El PPCV presentarà mocions a tots els ajuntaments valencians i una iniciativa a les Corts perquè “es defense sense fissures l’ordre constitucional” alhora que demanarà que es torne a aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya després de l’acord del govern espanyol i l’executiu de Quim Torra de crear una taula de diàleg amb els partits catalans.

I és que Catalunya serà, una campanya electoral més, un dels principals eixos del discurs dels populars valencians. Així ho van evidenciar ja el passat cap de setmana en la presentació dels candidats a la Presidència de la Generalitat i a les alcaldies de les tres capitals de demarcacions, moment en què Pablo Casado i també els candidats van presentar el PPCV com el gran “dic” al “catalanisme”.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ho ha anunciat tot just abans d’assistir a l’acte de lliurament del Premi Convivència al rei Felip VI en el Palau de la Generalitat, on ha ressaltat que el monarca “representa la unitat de la nació espanyola i aquesta unitat és la que garanteix la unitat de dret entre tots els espanyols”, nasquen on nasquen.

La dirigent popular ha aprofitat “aquest dia de concòrdia” per a exigir al president de la Generalitat, Ximo Puig, i al partit que dirigeix, el PSPV, “que estiga a l’altura” davant eixa taula de diàleg acordada amb Catalunya. “Li demane al PSPV i a Puig que siga valent”, com ho són Juan Carlos Rodríguez Ibarra o el president d’Aragó, Javier Lambán, perquè “el PSOE no pot estar d’esquena” a l’ordre constitucional, ha asseverat.

Per a Bonig, “no pot ser” que el que ha costat tant construir “ara s’enfonse, perquè el PSOE s’entrega als separatistes, als independentistes, als colpistes i als amics de la banda terrorista ETA”. “El PPCV exigirà a Puig que siga contundent en la defensa de la unitat d’Espanya i de la Constitució, que és la que ens ha donat el nostre autogovern”, ha indicat la líder dels populars.

D’altra banda, respecte a la convenció que el PP celebra aquest cap de setmana, Bonig ha destacat que d’ella eixiran “la unitat i el rearmament ideològic” del partit i es parlarà dels problemes dels ciutadans, de com resoldre’ls i de com defensar l’estat democràtic, les llibertats i la igualtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa