Diari La Veu del País Valencià
El PP farà comparéixer a Puig al Senat per a explicar el finançament del PSPV

El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, haurà de comparéixer al Senat el 14 de març, en la comissió d’investigació del finançament de partits polítics, per a explicar el finançament del PSPV durant les eleccions de 2007.

En declaracions als mitjans al final de la sessió d’aquesta comissió, el portaveu del PP, Luis Aznar, ha destacat que, a més de la compareixença del cap del Consell, també s’ha sol·licitat que torne per a realitzar una segona compareixença l’actual presidenta del PSOE i exministra de Medi Ambient en el govern de Rodríguez Zapatero, Cristina Narbona.

A aquestos dos noms el PP suma la petició de compareixença d’altres onze persones, la majoria relacionades amb Acuamed, empresa implicada en el cas del presumpte finançament irregular. Aquest bloc es preveu que siga realitzat en quatre sessions, a partir del 14 de febrer, i finalitzarà el 14 de març amb la compareixença de Puig.

“La idea és reprendre amb urgència els treballs de cara a poder acabar-los en un termini raonable”, ha recalcat Aznar, per a afegir que després d’aquestes quatre sessions dedicaran alguna sessió a tractar el finançament d’alguns dels partits nacionalistes més importants.

Així, Narbona serà citada el 7 de març, una setmana abans que Ximo Puig, qui serà el segon president autonòmic socialista al qual convoca el PP després de la ja expresidenta d’Andalusia, Susana Díaz, qui ja va declarar el passat 8 de novembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa