Comença la rehabilitació dels edificis del voltant de la Llotja de la Seda

L'Ajuntament de València inicia les obres de consolidació dels immobles de la plaça del Doctor Collado
/ València
18 gener 2019 01:00h
Les obres compten amb una primera inversió de 313.000 euros.

El regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda de l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha signat aquest divendres al matí l'acta de replanteig de l'inici de les obres de consolidació dels edificis protegits situats a la plaça del Doctor Collado, números 2 i 3, al voltant de la Llotja de la Seda. La primera fase, que ha començat aquest divendres i que tindrà una durada de tres mesos, consisteix en la consolidació de la façana i de l'estructura dels dos edificis, mitjançant els treballs d'estabilització, apuntalament, fitació, conservació i demolició parcial. A continuació, es procedirà a realitzar les pertinents intervencions arqueològiques.

"Esta obra dona eixida a un problema heretat que era imprescindible escometre", ha assegurat el regidor, qui ha afirmat que "hui comencem la rehabilitació estructural d'aquestos dos edificis, la qual suposa una obra llargament esperada tant per la ciutadania com per nosaltres mateixos, que ha tingut moltíssimes dificultats". "El projecte inicial, encarregat durant l'anterior legislatura, no es podia executar per raons patrimonials i perquè un dels edificis es troba en situació de ruïna total", ha afegit Sarrià.

El regidor ha explicat que després de garantir l'estabilitat de la construcció, en un període d'un mes i mig i dos mesos, es realitzarà una intervenció arqueològica rigorosa que "valorarà tots els elements patrimonials que existeixen en el subsòl, com és la muralla musulmana". Finalment, durant la tercera fase, es posarà en marxa la redacció del projecte d'habilitació i la posterior licitació de les obres de l'edifici.

Esta primera inversió, de 313.000 euros, "dona eixida a un problema heretat que era imprescindible escometre atesa la seua ubicació al voltant de la Llotja de la Seda", ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda. "És una satisfacció que aquest divendres puguem començar oficialment aquestes obres que, en un parell de mesos, canviaran l'aspecte d'aquestos edificis després de completar-se les fases de consolidació, intervenció arqueològica i habilitació definitiva de l'edifici", ha afegit Sarrià.

next