Diari La Veu del País Valencià
Sindicats d’FGV mantenen el calendari d’aturades a l’espera d’una solució a la seua petició salarial

Els sindicats UGT, CCOO, SIF i SCF de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han decidit mantindre les aturades previstes en espera que l’administració els oferisca una solució que responga a les seues reivindicacions salarials i a les seues demandes de plantilla. Així ho han acordat després de tindre una reunió aquest dijous amb responsables de l’empresa pública i de la Conselleria de Vertebració del Territori, segons han confirmat a Europa Press fonts d’UGT, SIF i CCOO després de la trobada.

Els representants sindicals han assenyalat que la Generalitat continua estudiant una eixida i que se’ls ha emplaçat a una pròxima entrevista. La següent aturada es duu a terme aquest divendres, 18 de gener, de 19 a 21 hores. D’aquesta manera, el calendari de vaga continuarà, com estava previst, fins a finals de gener. Entre les peticions salarials es troba, principalment, la recuperació progressiva del 10% de la massa salarial, a la qual els treballadors d’aquesta empresa pública van renunciar per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de 2012 per a evitar l’acomiadament de 150 companys.

La reunió s’ha produït després de la que responsables sindicals van mantindre la setmana passada amb el subsecretari de la Conselleria, Francesc Signes, durant la concentració que van dur a terme davant el Palau de la Generalitat per a reclamar la mediació de la Presidència de la Generalitat i una solució a les aturades convocades en el servei de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. En concret, el responsable d’UGT en FGV, Antonio Soler, ha explicat que la trobada ha conclòs sense cap acord i en espera que la Generalitat oferisca una eixida per a recuperar el 10% de la massa salarial que els empleats demanden.

Així, ha detallat que l’administració autonòmica continua estudiant amb el departament d’Hisenda les “possibilitats” d’atendre aquesta reclamació econòmica. La Generalitat ha traslladat en les últimes setmanes als representants dels treballadors que la pujada que demanen “per a recuperar el 10% que es va deixar de percebre per a evitar més acomiadaments” no és possible perquè es troba fora del marc legal per la llei estatal d’Estabilitat Pressupostària del PP. “Continuarem parlant. Ens han emplaçat a una altra reunió”, ha exposat el representant d’UGT, que ha avançat que si no s’arriba a un acord el calendari d’aturades es prorrogarà.

“Veiem un altre tarannà”

No obstant això, el responsable d’UGT ha valorat l’actitud dels representants de la Conselleria i d’FGV per a atendre les reivindicacions dels treballadors i continuar negociant. “Veiem un altre tarannà. S’estan veient possibles solucions. La Conselleria i l’empresa s’han compromés a veure les possibilitats i ens tornaran a cridar”, ha ressaltat.

Per la seua banda, César Sánchez, del Sindicat Independent Ferroviari (SIF), ha coincidit amb Antonio Soler a l’hora explicar que la Generalitat continua “mirant i estudiant” la reclamació de recuperar el 10% salarial i “els drets perduts”. “Han de donar-li encara més voltes amb Hisenda. Continuen mirant-ho i estudiant-ho”, ha dit, al mateix temps que ha lamentat que en matèria de plantilla “no s’ha avançat molt”.

Des d’UGT i el SIF han agregat que mentre s’espera la “solució” a les seues reivindicacions i s’acosta la data fins a la qual estaven previstos les aturades, els sindicats plantegen la possibilitat d’ampliar-ho fins a aconseguir una eixida.

Per la seua part, el representant de CCOO en FGV, Juan Boscà, ha assenyalat que la reunió ha servit per a “aproximar posicions” i que els responsables de l’empresa pública i de la Conselleria estan “estudiant alternatives”. “Hi ha diverses opcions, però han d’estar avalades per Hisenda, per tant ho han de consultar. És la primera reunió amb una persona que ve amb criteris d’Hisenda, es veuen possibilitats de tipus legal”, ha ressaltat Boscà.

Comparteix

Icona de pantalla completa