Diari La Veu del País Valencià
Sanitat confirma un cas de tos ferina a Sinarques

La Conselleria de Sanitat ha confirmat un cas de tos ferina en una alumna d’educació infantil a la localitat de Sinarques (la Plana d’Utiel-Requena) i ha adoptat les mesures profilàctiques pertinents tant entre els contactes familiars de la menor com entre els dels seus companys del centre escolar. Fonts d’aquest departament de la Generalitat han informat a EFE que el passat 14 de gener es va confirmar aquest cas i es van posar en marxa les mesures del protocol per a la vigilància de la tos ferina, com avança aquest dijous el diari Las Provincias.

Als contactes familiars se’ls ha administrat la profilaxi antibiòtica i se’ls ha realitzat revisió clínica amb aïllament domiciliari i sol·licitud de confirmació analítica si presenten símptomes compatibles. A més, des de Sanitat s’ha entregat una nota informativa amb recomanacions i mesures a adoptar a la direcció del centre escolar i a les famílies implicades.

Als alumnes d’educació infantil i als grups de contacte classificats com a alt risc també se’ls ha pautat profilaxi antibiòtica i realitzat una revisió clínica amb aïllament domiciliari i sol·licitud de confirmació analítica si presenten símptomes compatibles.

Comparteix

Icona de pantalla completa