Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol acorda ajornar la cotització de les pràctiques universitàries fins al curs vinent

El govern espanyol i la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) han acordat aquest dimecres que la cotització de les pràctiques externes universitàries no siga obligatòria abans del pròxim curs acadèmic 2019-2020.

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha coordinat i impulsat una reunió celebrada aquest dimecres amb el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i la CRUE sobre l’aplicació de la Disposició Addicional Cinquena del Reial decret llei 28/2018 per a la revaloració de les pensions públiques i altres mesures urgents en matèria social, laboral i d’ocupació.

En la reunió d’aquest dimecres, segons informa el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, a més d’aquest acord, “s’han exposat els arguments del govern [espanyol] i de les universitats, i CRUE ha compartit amb el govern [espanyol] l’esperit de la norma i els aspectes de la citada disposició que han de ser objecte de regulació”, i que té un termini de tres mesos per al seu desenvolupament reglamentari.

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha exposat la intenció de l’executiu de Pedro Sánchez de “construir els millors acords sobre aquesta qüestió amb l’objectiu únic d’afavorir l’activitat acadèmica d’universitats i estudiants”, assegura. “És a dir, que les primeres no suporten despeses afegides i els segons guanyen en drets de protecció social”, ha afegit.

En un altre comunicat, la conferència de rectors diu comprendre “que la intenció del govern [espanyol] de reconéixer el valor de les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants és molt positiva” i “celebra l’acord aconseguit en la reunió perquè l’entrada en vigor d’aquesta disposició no es produïsca abans del començament del curs acadèmic 2019-2020”.

Fa dues setmanes, la CRUE va qualificar de “sorprenent” i “precipitada” la decisió del Govern de Pedro Sánchez d’obligar al fet que totes les pràctiques acadèmiques externes cotitzen en la Seguretat Social i advertia que podia suposar “un greu problema econòmic difícilment assumible per a les universitats”, així com una “disminució del nombre de pràctiques oferides per les empreses i institucions” als estudiants universitaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa